«Альянс Франсез»: від філії до повноцінного культурно-просвітницького центру | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

«Альянс Франсез»: від філії до повноцінного культурно-просвітницького центру

  3

   3 червня 2015 року представники Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відвідали презентацію у Харкові французького культурно-просвітницького центру «Альянс Франсез».

   На цьому заході були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Рем, президент Фундації «Альянс Франсез» Жером Клеман, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

   Керівником харківського представництва фундації «Альянс Франсез» став ректор Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко.

   Після урочистого відкриття представництва «Альянс Франсез» у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбувся концерт, до програми якого увійшли класичні твори французьких та українських композиторів у виконанні оперних співаків – солістів театру та симфонічного оркестру під керівництвом французького диригента Зайі Зіуані.

   Довідка: «Альянс Франсез» – культурно-просвітницька неприбуткова громадська організація. Діяльність її представництв по всьому світу підтримується Міністерством закордонних справ Франції. У світі налічується понад 850 представництв організації в 137 країнах.

«Альянс Франсез» у Харкові став 8-м представництвом організації в Україні. Він розташувався на вул. Римарській, 34 і буде приймати всіх, хто цікавиться вивченням французької мови та французькою культурою в цілому. У центрі є медіатека та культуротека, якими можуть користуватися всі охочі. Крім того, «Альянс Франсез» пропонує лінгвістичні та культурні подорожі, надає необхідну інформацію студентам, які хочуть продовжувати своє навчання у Франції за посередництва «Campus France».

Сховати метелика