«Крізь час і долю»: у Центрі культури і мистецтва відкрилася персональна виставка В.Я. Шапошнікова | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

«Крізь час і долю»: у Центрі культури і мистецтва відкрилася персональна виставка В.Я. Шапошнікова

DSC 0120 

     2 липня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулося відкриття виставки талановитого художника з селища Борова Харківської області Володимира Яковича Шапошнікова. Назва виставки «Крізь час і долю» дуже символічна: на полотнах художника відображені моменти всього його життя, близькі люди та найгарніші місця, в яких йому довелося побувати.

     Природа Алтаю, Уралу, Донбасу, величний Байкал, суворий Мурманськ з його теплоходами і баржами, романтичні вулички Києва та Львова постають на його полотнах. З однаковою майстерністю художник пише і незайману людиною природу, і індустріальний пейзаж.

DSC 0092     Назва виставки не випадкова – до свого покликання В.Я. Шапошніков йшов всупереч обставинам долі: повоєнне суворе дитинство, залізничне училище, Харківський політехнічний інститут, армія. Але з дитячих років і до сьогодні Володимир Якович прагнув до живопису. «Серйозно захоплюватися малюванням я почав ще в молодості, коли друзі просили мене повторити репродукції відомих картин. Я із задоволенням погоджувався, набираючись, таким чином, досвіду. Пізніше вступив до Московського Всесоюзного університету мистецтв ім. Н.К. Крупської в Москві на факультет живопису, але, в силу обставин, не закінчив його. Однак, основи живопису я все-таки засвоїв і все життя самостійно розвивав свою майстерність. Дуже люблю природу, пейзажі, тому їх, у великій кількості, можна побачити на моїй виставці. У всі свої картини я вкладаю душу, пишу їх з любов'ю», – каже Володимир Якович.

     Окрема тема на персональній виставці В.Я. Шапошнікова – портрети. Пише він, в основному, близьких людей, і ці твори наповнені теплом найдобріших людських відносин.

     Свої роботи художник не продає, а дарує близьким і родичам.

     Творчість Володимира Яковича часто порівнюють з творами І.І. Шишкіна, І.І. Левітана. І дійсно, глядачеві вдасться знайти схожі мотиви. Однак, картини В.Я. Шапошнікова мають свій неповторний стиль, свою атмосферу, вони вражають і зачаровують. Дивлячись на них, відчуваєш справжнє захоплення, будь то лісовий ранок або північне сяйво, вируюче море або міський пейзаж. Усі вони наповнені добрим теплом і світлом. І незважаючи на відсутність професійної художньої освіти, можна з упевненістю сказати, що художник «зробив себе сам», став справжнім спеціалістом.DSC 0104

   Виставку «Крізь час і долю» Ви можете побачити до 3 серпня за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, з понеділка по п'ятницю, з 10:00 до 17:30.

Сховати метелика