У Харкові відбувся семінар з вокально-хорового мистецтва | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 3 Votes )

У Харкові відбувся семінар з вокально-хорового мистецтва

 DSC 0156

   23 вересня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся обласний семінар–практикум «Формування вокально–виконавської культури в роботі з ансамблево–хоровим колективом». Захід проведений з метою вдосконалення художньо-мистецької діяльності творчих колективів з вокально–хорового жанру.

   Участь у семінарі взяло близько 60 митців, серед яких керівники та учасники вокально-хорових колективів закладів культури Балаклійського, Барвінківського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дергачівського, Зачепилівського, Золочівського, Купянського, Сахновщинського, Харківського, Шевченківського районів Харківської області, міст Харкова і Краснограда.

DSC 0070   Відкрила семінар заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи ООМЦКМ Любов Миколаївна Мякіннікова словами вдячності за значну активність, проявлену керівництвом районних відділів культури і безпосередньо самих творчих колективів, побажавши приємних мистецьких вражень, плідної та цікавої роботи впродовж усього семінару. Всіх учасників щиро привітала провідний методист відділу з методичної роботи, керівник вокально–інструментального квартету «Діва» Галина Василівна Гейко, за ініціативою і активним сприянням якої відбувся зазначений захід.

   Програмою семінару були передбачені виступи провідних фахівців області з вокального жанру. Присутні брали активну участь у роботі майстер–класу «Особливості формування вокальної техніки та сценічної культури в роботі з дитячим колективом», який підготувала Лідія Олексіївна Гриненко – керівник зразкового вокального колективу «Візерунок» Дергачівського районного Будинку культури. А щоб створити атмосферу творчості та взаєморозуміння її вихованці, юні талановиті артисти з колективу «Візерунок», продемонстрували декілька своїх чудових номерів.

   Справжнє захоплення викликало у слухачів практичне заняття «Робота над вокально–виконавською майстерністю ансамблево–хорового колективу», яке провів Олександр Вікторович Данилюк, керівник народного вокально–хореографічного ансамблю «Бояничі» Чугуївського районного Будинку культури. Закінчилася друга частина зустрічі концертною програмою учасників колективу «Бояничі», виконання якими українських пісень в оригінальній авторській обробці Володимира Володимировича Гейко, керівника ансамблю народної музики «Ярмарок», зірвали гучні оплески.DSC 0157

   У рамках проведення семінару пройшла презентація навчально–методичного посібника «Методика роботи з ансамблем народної пісні в сучасних умовах» Наталії Михайлівни Роман, доцента кафедри музично-теоретичної та художньої підготовки Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, кандидата педагогічних наук, керівника народного ансамблю «Рідна пісня», ансамблю бандуристів «Конвалія». В своєму привітальному слові автор зазначила, що українська пісня покликана нести високу духовну культуру, а також висловила слова вдячності Харківському обласному організаційно-методичному центру культури і мистецтва за проведену велику роботу в процесі упорядкування та друку видання. Після закінчення презентації усі бажаючі мали змогу придбати новенький примірник та ознайомитися з його змістом.

   Семінар–практикум відбувся на високопрофесійному організаційному рівні, представлений концертно-практичний матеріал дуже добре сприймався учасниками. Значна кількість представників різних населених пунктів нашого регіону, які були задіяні у роботі семінару, свідчить про велику зацікавленість керівників аматорських колективів питаннями розширення творчого досвіду, підвищення професійного рівня та поповнення новим матеріалом.

   Непідробна увага до цього заходу з боку керівників художніх об’єднань закладів культури клубного типу засвідчила, що подібні навчально–пізнавальні зустрічі розширюють і збагачують репертуарні напрацювання вокально–хорових колективів Харківщини, підвищують їх виконавсько-технічну майстерність і роблять свій внесок в загальну пісенну культуру нашого краю.

Фотогалерея:

Сховати метелика