Відвідувачі Центру культури і мистецтва відчули мистецтво на дотик | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Відвідувачі Центру культури і мистецтва відчули мистецтво на дотик

 DSC 0103

   26 жовтня 2015 року у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкрилась виставка відомого сучасного художника Сергія Поноченюка «Мистецтво на дотик». Ця виставка є особливою, бо орієнтована на людей, зокрема дітей, із вадами зору. За допомогою своїх творів художник дарує їм можливість відчути красу мистецтва на дотик, «побачити» картини руками.

   Почався захід із концерту вихованців Харківського спеціального навчально-виховного комплексу імені В.Г. Короленка. Танцювальні та вокальні номери у їхньому виконанні не могли залишити байдужими жодного з глядачів і зірвали бурні оплески присутніх.

DSC 0044   Після маленького, але дуже яскравого концерту відвідувачів запросили на експозицію виставки, де гості мали змогу долучитися до краси художніх робіт за допомогою їх тактильних копій з дерева та аудіокоментарів до картин.

   Особливе захоплення викликало у дітей складання картин з об’ємних пазлів, а також спілкування із автором.

   Важливість подібних заходів неможливо переоцінити, адже вони допомагають наповнити дитинство особливих дітей яскравими барвами та радісними емоціями.

 

 

Фотогалерея:

Сховати метелика