В Центрі культури і мистецтва пройшла виставка «Мистецтво на дотик» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

В Центрі культури і мистецтва пройшла виставка «Мистецтво на дотик»

 DSC 0040

З 26 жовтня по 8 листопада 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва пройшла виставка відомого сучасного художника Сергія Поноченюка «Мистецтво на дотик».

Ця виставка є важливим соціальним проектом всеукраїнського рівня, який вже встиг побувати в Києві, Луцьку та Житомирі. Тепер до нього долучився і Харків. З першого дня привабивши велику кількість відвідувачів, як серед дорослих, так і серед дітей, дана експозиція безумовно стала прикрасою Центру. Однак головна заслуга виставки, зі слів автора картин, полягає в тому, що його мистецтво може не тільки радувати, але і допомагає розвиватися. Особливістю даної експозиції було те, що поряд з картинами, написаними маслом, були представлені їх тактильні копії з дерева, які дозволяли відчути картини на дотик. Окрім цього відвідувачам пропонувалось у навушниках прослухати аудіо супровід з описом робіт. Таким чином, долучитися до мистецтва мали змогу дорослі і діти з особливими потребами, зокрема ті, які позбавлені можливості бачити картини, мали змогу відчути їх на дотик, розширити свою свідомість, «побачити» картини руками.

Відвідувачі виставки змогли спробувати свої сили ще й в спеціальних вправах зі складання пазлів. Ця методика допомагає дітям розвивати кругозір, вчить користуватися своїми почуттями і відчуттями.

У рамках роботи виставки «Мистецтво на дотик» автор картин, Сергій Поноченюк та співробітники відділу інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва Центру проводили арт-терапію, спрямовану на реабілітацію дітей з функціональними порушеннями зору та ментальними особливостями. Бажаючих відвідати групові заняття було дуже багато. Приходили батьки разом зі своїми дітьми, дорослі та літні люди, а також вихованці закладів системи освіти для дітей з особливими потребами разом з вчителями. Діти гралися об’ємними дерев’яними пазлами, слухали їх аудіо супровід та малювали. Більшість з них вперше опинилися у середовищі творчості і їм це дуже сподобалось.

Впродовж виставки бажаючі залишили велику кількість доброзичливих відгуків з приводу проведеної виставки на адресу художника та працівників Центру.

Надзвичайно приємно було бачити натхненні обличчя батьків, захоплені та щасливі погляди дітей, які дарували усім оточуючим величезну кількість позитивних емоцій. Дивлячись на це розумієш, що важливість подібних заходів неможливо переоцінити, адже вони допомагають наповнити життя людей яскравими барвами та радісними емоціями. А це найголовніше.

Фотогалерея:

Сховати метелика