«Повстяні фантазії» - популярне рукоділля з вовни | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

«Повстяні фантазії» - популярне рукоділля з вовни

 

alt

9 лютого в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва пройшло урочисте відкриття виставки виробів з вовни «Повстяні фантазії». Валяння з вовни – це ремесло, історія виникнення якого сягає сивої давнини. Властивість вовни звалюватись підказала сама природа. За легендою перший валяний килим виник у ковчезі Ноя. З того часу люди почали використовувати вовну для утеплення домівок, створення одягу та декору. З'явились різні техніки та способи валяння. Валяння з вовни, як техніка рукоділля, набуває популярності у сучасності. Якщо раніше це було необхідне для виживання ремесло, то зараз це величезний простір для творчості. Дана виставка налічує багато справжніх витворів мистецтва з валяної вовни від картин до вишуканих аксесуарів:капелюшків, сумочок, суконь та взуття, іграшок та намистин. В експозиції представлені роботи майстрів та студентів Харківського коледжу текстилю та дизайну

Розпочала урочисте відкриття Олена Іванівна Булаєнко, завідуюча відділом дослідження та відродження декоративно-прикладного мистецтва та виставкової діяльності, звернувшись із привітальним словом до присутніх.

Одна з майстринь, викладачка Харківського коледжу текстилю і дизайну Галина Брижинська, яка презентувала на виставці не тільки власні роботи, а й валяні панно своїх студентів, підкреслила той факт, що рівень харківських майстрів-валяльників швидко зростає, доказом цього є різноманітні й оригінальні експонати колег. Іван Петров, творчим захопленням якого є вироблення повстяних ляльок, побажав майстрам  натхнення і розширення художніх горизонтів. Керівник творчої майстерні «AllaStudio» Алла Глущенко розповіла присутнім про різницю між сухим і мокрим валянням, назвавши цей різновид декоративно-ужиткового мистецтва своєрідним вірусом, незважаючи на те, що, процес  створення  повстяних виробів  є досить кропітким і довготривалим. Співробітник відділу дослідження та відродження декоративно-прикладного мистецтва та виставкової діяльності Юлія Неживова у привітальному слові зазначила, що це вже друга виставка виробів із вовни від майстрів Харківського коледжу текстилю та дизайну. У 2013р. відбулась перша виставка, яка також проходила в КЗ «ООМЦКМ», і, дивлячись на сьогоднішню експозицію, можна побачити розвиток умінь та професійне зростання майстрів. Присутні побажали майстрам творчого зростання та натхнення для подальшого виготовлення чудових зразків декоративно-прикладного мистецтва.

Дана виставка являє собою втілення світлого і позитивного, що так доречно в холодну пору року. Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку та отримати величезну кількість світлих емоцій та позитивний настрій!

Виставка триватиме до 26 березня 2016 року

____________________________________________________

Виставка працює з 10.00 до 17.30, вихідний –неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 700-35-79

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

Сховати метелика