Лекція Андрія Козки «Індоєвропейські особливості України» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Лекція Андрія Козки «Індоєвропейські особливості України»

 DSC 007524 лютого о 17:00 - у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція на тему:  «Індоєвропейські особливості України» з циклу лекцій  «Україна невідома».  Лектор – історик Андрій Козка.

Степа́н Іва́нович Налива́йко  український сходознавець-індолог, письменник, перекладач, член Національної спілки письменників України у своій книзі «Індоарійські таємниці України»  писав: «Теза про індоарійські народи в Північному Причорномор’ї зараз особливо актуальна. І це природно, бо довгий час офіційна наука численні індоарійські факти ігнорувала, а етнічна історія Надчорномор’я зводилася виключно до історії еллінства й іранства. І хоча більшість дослідників визнають присутність індоарійських народів у Причорномор’ї, а дехто взагалі вважає її незаперечною, давня історія України ще не осмислюється по-новому. Новітні досягнення, надто в порівняльному мовознавстві, майже не залучаються до досліджень з етнічної історії.
Стан наших знань із давньої історії України сьогодні явно незадовільний. Досі немає бодай вірогідної версії нашої етнічної історії, ми користуємося штучними схемами кількасотрічної давнини, що мають хіба історіографічну вартість. Водночас кожне намагання по-новому осмислити історію України офіційна історична наука сприймає насторожено. Особливо це стосується індоарійських досліджень, які й досі вважаються «єретичними» в науці.»

Вчені-антропологи з різних країн на основі вивчення розкопок припустили, що індоєвропейські мови походять від прислівники кочівників, що живуть в степах, на яких зараз розташовані Київська, Запорізька, Донецька та Луганська області України. Про це йдеться в дослідженнях. Масова міграція зі степу - причина появи індоєвропейських мов в Європі.

Лектор розповів,  що в Тибеті знають про древніх коренях українців, у чому схожість українського і санскриту, а також про те, яку феноменальну інформацію знали стародавні арії. Відвідувачі галереї побачили фільм «Диво Луганщини» і дізналися що таке Мергелева гряда і т.зв. "Луганські піраміди".

«Мергелеву гряду» в 2004 році відкрили школярі з Алчевська. Всі вони - члени міського клубу любителів археології центру дозвілля населення відділу культури Алчевсого міської ради (тобто, клуб знаходиться на балансі місцевого бюджету). Керівник клубу - Володимир Парамонов, шкільний учитель історії. У 1976 році він зафіксував кургани на «Мергелева гряда», але тоді ще були сумніви, рукотворні вони чи ні. З 1995 року Володимир Аркадійович постійно організовував на гряду експедиції школярів. У 2004 році була проведена перша шурфовка на гряді. І з 2005 року розпочато активні дослідження пам'ятника. Дослідження проводили всі ті ж члени клубу любителів археології, але вже під керівництвом кваліфікованих фахівців (за законодавством, ці школярі не мають права вести розкопки самостійно). По-суті, два роки фінансовою основою досліджень були кошти клубу. Тепер же (точніше з наступного року), коли державні мужі переконалися, що «Мергелева гряда» - це не прості природні утворення, дослідження буде фінансувати і держава.

На лекції були показані  рідкісні слайди, відео.

Довідка: Андрій Вікторович Козка юрист за освітою (Національна юридична академія імені Ярослава Мудрого), співавтор ряду книг про пси феномени (Козка А., Железняк Г. «Таємниці людської психіки, 2007; Козка А., Железняк Г. Серія з 12 книжок Книжкового Клубу «Клуб Сімейного Дозвілля» - «Небезпечно: аномальна зона», 2006, 2007)

Вхід вільний!  Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Фотогалерея:

Сховати метелика