Творча зустріч з авторами арт-проекту «Видатні харків'янки» і з директором центру гендерної культури | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Творча зустріч з авторами арт-проекту «Видатні харків'янки» і з директором центру гендерної культури

 DSC 008417 березня - у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася творча зустріч з авторами арт-проекту «Видатні харків'янки» і з директором центру гендерної культури Тетяною Ісаєвою.

Відкрила зустріч директор центру гендерної культури Тетяна Ісаєва, розповівши про діяльність центру, в якому кожна людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу, професії і освіти бере участь в різних заходах і отримує базові знання з гендерних питань, в т. ч. інформацію про такі поняття, як права людини, дискримінація за статевою ознакою, з інших питань гендерної проблематики. В основі діяльності Центру гендерної культури лежить ідея неформальної освіти - Long Life Learning (навчання протягом життя).

Крім того, Центр гендерної культури є місцем міжкультурної комунікації, в якому зарубіжні гості Харкова отримують інформацію про гендерні трансформації, що відбуваються в Україні, про український жіночий рух, про діяльність громадських організацій гендерного спрямування, а також про діяльність першого і єдиного в Україні гендерного музею - музею жіночої та гендерної історії, екскурсії в яких доповнюють діяльність центру, а сам «Gendermuseum» є його структурним підрозділом.

Далі з гостями галереї про себе і свій творчий шлях поділилися автори арт-проекту «Видатні харків'янки». Це харківські художники: Ніна Вербук, Володимир Бєлов, Макс Гросу, Олена Думбур і художниця з Дніпропетровська Олена Янчевская.

Серед виступаючих була представник Українського клубу «Слобідчани» Вікторія Склярова. Було багато запитань і розповідей про інших видатних Харків'янок.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Фотогалерея:

Сховати метелика