Зустріч з першим заступником Голови Державної архівної служби України І.М.Кісілєм | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Зустріч з першим заступником Голови Державної архівної служби України І.М.Кісілєм

 Kisil 1

24 березня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в рамках історико-культурного проекту «РОДОВІД» пройшла зустріч з першим заступником Голови Державної архівної служби України І.М. Кісіль на тему «Архіви України: проблеми сьогодення та перспективи». Окрім небайдужої громадськості на заході були присутні працівники Державного архіву Харківської області, Центрального науково-технічного архіву України, архівних відділів міських рад Харківської області, а також студенти Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, які вивчають архівну справу.

Іван Миколайович Кісіль розповів про стан архівних установ в Харківській області та в інших регіонах України. Зазначив, що в умовах сьогодення дуже важко виконувати свою роботу через значне скорочення штату та зменшення фінансування архівних установ в цілому. Однак ведеться пошук ефективних шляхів та засобів для оптимізації роботи архівів, облаштування архівних будівель, розглядаються варіанти врегулювання трудового навантаження, оскільки кількість працівників зменшилась, а об’єм роботи, яку необхідно виконувати залишився той же. Також для пошуку шляхів оптимізації роботи архівів залучаються науковці, місцеві громади та всі, хто небайдужий до розвитку архівної справи в Україні. Тож можемо сподіватись, що завдяки плідній праці професіоналів стан архівних споруд буде покращено, а реорганізація структур установ дасть змогу більш продуктивно розподілити труд співробітників.

Після виступу І.М. Кісіля пройшло жваве обговорення теми, піднімались питання оцифрування найбільш популярних документів із складу архівних фондів, питання розміщення на сайтах архівів описів архівних фондів та інші.

Слід зазначити, що в рамках проекту «РОДОВІД» та генеалогічної виставки «Дерево роду» проведено цілий ряд лекцій та семінарів, присвячених темам генеалогії, геральдики та історії як нашого міста,ю так і всієї України.

На наступному тижні запрошуємо всіх бажаючих:

28.03 о 12.00 годині зустріч з провідними генеалогами Дніпропетровського генеалогічного товариства.

29.03 о 15.00 годині презентація реліквій (метричні книги, сповідальні розписи часів Австро-Угорської імперії та Польської Республіки (1782-1944 рр), що зберігаються у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Криворівня Івано-Франківської області.

30.03 о 16.00 годині лекція-екскурсія «Харків:реальна містика»

31.03 о 16.00 годині фінал конкурсу «Створи свою родинну історію»

01.01 о 16.00 годині інтерактивна лекція  «Старий цирк – гумор по-харківськи».

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати генеалогічну виставку «ДЕРЕВО РОДА» та історико-культурні заходи в рамках цієї виставки!

 

Сховати метелика