Фестиваль малих сценічних форм «Колібрі» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Фестиваль малих сценічних форм «Колібрі»

 DSC 0002 copy copy copy copy

28 березня 2016 року у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва пройшов обласний фестиваль малих сценічних форм «Колібрі».

Фестиваль «Колібрі»  являє собою арт-вимір для презентації творчих ідей та досягнень колективів області камерного характеру, простір для обміну досвідом, співтворчості.

До участі у фестивалі були запрошені аматорські колективи з необмеженою віковою категорією артистів.

Учасники фестивалю представили на розсуд глядачів арт-проекти різні за жанрами та формами театралізації: від клоунади до буфонади, від літературно-музичних композицій до міні-вистав чи уривків з вистав, від театру танцю та пластики до театру світла. Все це – може та має бути в сучасному мистецтві.

У обласному фестивалі малих сценічних форм «Колібрі» взяли участь 14 колективів з різних куточків Харківщини. Це колективи з Дергачівського , Лозівського, Зачепилівського, Харківського, Богодухівського, Валківського районів та міста Первомайський. Особливо багатогранними та різножанровими виявилися: представник Харківського району Пісочинського будинку культури - зразковий естрадний колектив «шоу-театр Xcluzity» та народний театр «Сучасник»м.Первомайський. З особливою цікавістю був сприйнятий глядачами молодий театральний колектив «Ніка» з міста Богодухів, які занурили глядацьку залу у світ казкових ультрафіолетових чудес. Зразковий аматорський театр «Арт-компанія» з м.Дергачі запросили нас у світ дитинства, щоб знову відчути себе школярами. Неабиякими оплесками були зустріті гумористичні уривки з вистав аматорського театрального колектива «Посиденьки»(смт.Зачепилівка), аматорського театрального колектива з міста Валки, дитячого аматорського театрального колективу «Зірки із майбутнього»(Козача Лопань, Дергачівський район),аматорського театрального колективу «Амок»(смт.Прудянка,Дергачівський район), естрадні мініатюри народного театру «Зеркало+»(м.Первомайський), народного аматорського театру «Промінь»(смт.Краснопавлівка, Лозівського району).

Особливістю обласного фестивалю малих сценічних форм «Колібрі» стало відкриття та незвичайна зустріч гостей та учасників фестивалю. Вже на сходах всіх глядачів зустрічали скоморохи на ходулях, клоуни, жонглери, ляльки, та навіть справжні білі голуби. Всю цю атмосферу свята створювали вихованці зразкового естрадного колективу «шоу-театр Xcluzity»(Пісочин, Харківський район) та дитячого музичного театру «Сюрприз» (школа сучасних театрально-сценічних напрямів, м.Харків).

Фестиваль був проведений протягом одного дня з двома відділеннями. Всі колективи отримали дипломи учасників фестивалю та дипломи в номінаціях.

 

                                                       

      
    

 

 

 

Сховати метелика