Семінар «Валяння – теорія та практика» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Семінар «Валяння – теорія та практика»

 

DSC 0131 copy

Фахівцями  відділу  дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва й виставкової діяльності КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» 24 березня 2016 року було  проведено обласний семінар-практикум з валяння «Валяння – теорія та практика» для керівників гуртків і студій декоративно-ужиткового мистецтва закладів культури Харківської області та м. Харкова.

Захід відвідали  21 керівник гуртків і студій образотворчого мистецтва міст та районів Харківської області.

Відкрила семінар завідуюча відділу дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва й виставкової діяльності Булаєнко О. І.

Під час проведення семінару розглядались  різні питання щодо розвитку валяння у нашому регіоні, прикладне значення цього виду мистецтва.

З доповідями виступили:

-    Кравчинська Олена Володимирівна, викладач класу образотворчого мистецтва «Барвіночки» Височанської дитячої школи мистецтв ,тема  «Якість повсті», яка розповіла  про якість повсті та функціональність  таких речей, методику валяння;

-   Тимошенко Ольга Володимирівна, викладач Валківської дитячої школи мистецтв, майстер народного мистецтва,член Національної спілки народних майстрів України, тема «Кольоровий аспект», розкрила питання  сприяння кольору, його символіки, впливання на організм людини, систематиці кольорів, розповіла про колористику  - науку про кольори, про відкриття в області кольору у ХХ ст.;

-   Горошко Наталія Анатоліївна, майстер народного мистецтва, художній керівник Зразкового художнього колективу студії «Колібрі», тема «Традиції валяння в сучасному аспекті», розповіла про повстяні традиції та  технологію фарбуванні повсті натуральними фарбниками.

Під час майстер-класу з валяння, який  провели Брижинська Галина Федорівна, викладач  1 категорії  спеціальних дисциплін  та Міхєєва Людмила Сергіївна, викладач вищої категорії спеціальних дисциплін ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну», учасники семінару мали змогу ознайомитись з прийомами валяння та  виготовили панно у техніці мокрого валяння.

Кожен учасник семінару сертифікат  про участь у семінарі.

DSC 0131 copy copy

DSC 0071 copy copy copy copy

DSC 0100

DSC 0106

Сховати метелика