Харківський район приєднався до культурного проекту «Український Донбас» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Харківський район приєднався до культурного проекту «Український Донбас»

  MG 0056 copy

Радість пасхального свята мають відчувати і наші земляки, які воюють у зоні АТО, і маленькі «діти війни».В рамках загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас» представники Харківської районної державної адміністрації організували збір необхідних продуктів і речей для дітей та бійців, які знаходяться у м. Попасна, і самі ж їх привезли.

Делегація Харківського району, до складу якої увійшли заступник голови Харківської райдержадміністрації О. В. Малишева, начальник відділу культури і туризму В.В. Пономаренко, директор Південноміської художньої школи О.В. Головіна, директор Будянської школи народного мистецтва Л.Є. Пяніда,  зустрілася з керівництвом Попаснянської воєнної адміністрації, Попаснянської районної ради. У ході зустрічі обома сторонами була підтримана пропозиція щодо укладення договору про співпрацю Харківського та Попаснянського районів у соціально-економічній сфері.

Далі делегація Харківського району відвідала Дитячу школу мистецтв, в якій вперше за два останні роки відбувся святковий концерт! Діти, разом із педагогічним колективом школи мистецтв, підготували для гостей прекрасний концерт, на якому представили найкращі номери як хореографічного, так і різних музичних класів. Очільник делегації – Оксана Малишева виступила зі словами вдячності усім, хто долучився до організації концерту, і наголосила на важливості творчих проектів, які сприяють розвитку і інтеграції культури у суспільстві. Вона відзначила гідний рівень підготовки дітей, професійність викладачів і віддячила дітям, які приймали участь у концерті, подарунками і солодкими призами. Вікторія Пономаренко, яка свого часу закінчила Попаснянську дитячу музичну школу по класу фортепіано  з задоволенням відзначила, що рівень школи тільки підвищився. Після концерту делегати запросили всіх дітлахів взяти участь у майстер-класі з декоративно-прикладного мистецтва – розписувати писанки. Усі залишилися у захваті від такого цікавого заходу, адже хвиля енергії та гарного настрою не покидала учасників протягом всього проведеного часу в Дитячій школи мистецтв.
Також було відвідано Центральну району лікарню та Центральну районну бібліотеку. У спілкуванні з керівниками та працівниками установ обговорювалися перспективи подальшого розвитку відносин  та налагодження професійних та творчих зв’язків.
Учасники делегації поклали квіти до пам’ятника дітям, загиблим у Другій світовій війні. На центральній площі відбулася зустріч з військовослужбовцями, що несуть службу у м. Попасна. Для делегації Харківського району було проведено змістовну екскурсію у районному історико-краєзнавчому музеї.
У ході візиту було подаровано методичну літературу  викладачам, та  навчально – поліграфічну продукцію (нотні зошити, підручники тощо)  вихованцям   Дитячої школи мистецтв м. Попасна, художню літературу -  читачам Попаснянської центральної районної бібліотеки, медикаменти - районній лікарні. Військовослужбовцям були вручені великодні сувеніри, виготовлені вихованцями шкіл естетичного виховання Харківського району та  книги.  Для усіх були підготовлені смачні великодні подарунки – куличі, фрукти тощо.
Щиро дякуємо усім небайдужим, хто взяв участь у реалізації проекту «Український Донбас»:
- директору ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський» В.А. Погребняку;
- директору ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «1-й кілометр» А.М. Мясоєдову;
- Генеральному директору ТОВ Хлібзавод «Ново-Баварський» В.Л. Фандеру;
- ФОП Л.І. Злобіній;
- директору магазину музичних інструментів «Muzdom» В.В. Куліку;
- депутату Харківської районної ради О.С. Нечипоренку;
- працівникам Центральної районної бібліотеки;
- педагогам шкіл естетичного виховання району;
- директору районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді О.Ю Бакай;
- директору КП « Постачальник» С.В. Сколоті.

На жаль, війна не спинилась, а лише притихла, причаїлась і чекає нові жертви, але ми мусимо перемогти її своєю людяністю, своїм патріотизмом, своїм прагненням миру.

Сховати метелика