«Меломанія» у Дергачах | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

«Меломанія» у Дергачах

 Zk8qx7U1Bes copy

25 червня на площі Перемоги біля районного Будинку культури вiдбулось перше культурно-розважальне свято, перший захід у стилі ретро -  відкритий фестиваль ретро музики «Меломанія».

Погуляємо на славу - влаштуємо танці до упаду! З таким гаслом розпочався фестиваль,  у якому взяли участь більш 80 учасників з різних куточків Дергачівського району. Ретро фестиваль «Меломанія» - це хороша музика та атмосфера справжнього свята,  музика в стилі RETRO, музика 80-90х. В цей день звучали  тільки кращі танцювальні хіти i пісні улюблених виконавців того часу.

Жителі Дергачів  змогли  повністю зануритися в старі приємні спогади, отримати море позитиву і веселий настрій. Організаторами районного фестивалю ретро музики «Меломанія» стали Дергачівська районна державна адміністрація, Дергачівська районна рада, відділ культури і туризму Дергачівської районної державної адміністрації, Дергачівський районний Будинок культури. Мета фестивалю -  залучення сучасної молоді до багатого світу ретро музики і стимулювання творчості молоді в стилі ретро, диско, створення аматорських об'єднань на основі загальних захоплень; формування уявлень про музику минулих часів; передача досвіду молодому поколінню; введення в народні маси справжніх суперхітiв поп, рок, диско чи денс; відродження кращих традицій пісенного, танцювального, м13439117 442610159264399 5485771096586465877 n copyузичного жанрів.

У програмі фестивалю, крім концерту ретро музики - суперхіти поп, рок, диско, денс – без кордонів, естрадна пісня - 80-х 90-х років, зарубіжна естрадна пісня - 80-х 90-х р. р., було організовано дитячий майданчик розваг: батут, гірка, мильні бульбашки, солодощі для дітей та інше, працювали на фестивальному майданчику літні кафе.

На  цьому святі  приємно відпочили і цікаво розважилися як діти так  батьки. Всі  змогли дати  волю своїй енергії та фантазії.

Зачарували  всіх присутніх на  святі   гарненькі ведучі, які своєю енергетикою та вмінням завести глядачів створили атмосферу справжнього ретро свята. Цікаву програму представили   солісти клубних закладів району й  найкращі колективи районного Будинку культури: «народний» аматорський  вокальний ансамбль «Квітка», «народний» аматорський гурт «Перфоменс», гурт  «Седой музикант», а ще «народний» аматорський гурт «Под дождем»  Козаче-Лопанського СБК,  пісні та музика яких не залишили  байдужим нікого. Вся площа  співала і танцювала разом з ними. Публіка на  «Меломанії» була дуже різною за смаками та уподобаннями, однак кожен із учасників фестивалю давав публіці те, що могло їх об'єднати. Всі  - організатори, учасники і глядачі   створили атмосферу дружби і  любові до музики того часу.

Учасники колективів висловлюють слова вдячності голові Дергачівської районної державної адміністрації Політусі О.О., начальнику відділу культури і туризму Дергачівської районної державної адміністрації  Гузенко В.С., директору Дергачівського районного Будинку культури Бондаренко Н. П. за підтримку і організацію. І звісно ж за підтримку культури Дергачівщини та спонсорську допомогу у проведенні  цього дійства висловлюємо  велику подяку  раднику голови Дергачівської районної державної адміністрації Осадчому Олександру Олександровичу, людині небайдужій до музичної творчості, до розвитку  творчої активності серед населення та   культури в Дергачівському  районі  в цілому. Сподіваємось і на подальшу підтримку та співпрацю.

Нехай організатори внесли лише  маленьку, але вагому частку у відродження  і популяризацію  ретро пісень різних часів серед молоді. Думаю усі зі мною погодяться,  що  ніщо так не полонить людське серце і окриляє душу, як пісня, у якій завжди буде почуття і золотий промінь надії й мудрості. А ми, нація співуча, завжди будемо нести з покоління в покоління пісні  різних часів для того, щоб наші діти жили з піснею у серці в квітучий мирній Україні.

Віолетта Іваненко

13521862 442610152597733 4714577431508496012 n

 

Сховати метелика