Заходи, присвячені Дню захисника України. | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Заходи, присвячені Дню захисника України.

 DSC 0612 copy

14 жовтня 2016 року о 10 годині у сквері на перетині Московського проспекту і Гімназійної набережної міста Харкова відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьмана Війська Запорізького Петра Конашевича-Сагайдачного, присвячена Дню Українського козацтва, Дню християнського свята Покрова Пресвятої Богородиці і Дню захисника України.

Велетні сили духу - Тарас Шевченко і Григорій Сковорода, Іван Сірко і Петро Сагайдачний в різні часи та епохи боролись за гідність і свободу України. Козацькі війська захищали українські землі від нападників, козаки - це воїни - захисники.

Для цього заходу колективи і виконавці Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського підготували тематичну програму. Лауреат міжнародних і національних конкурсів, володар Гран-прі конкурсу «Перлини України» ансамбль народних інструментів «Слобожаночка» під керівництвом Лариси Ланової виконав пісню «Моя Україна» харківського автора Миколи Колодочки. Співачка і бандуристка Марія Митко представила «Молитву» - вірші Богдана-Ігоря Антонича, музика Степана Козака. У виконанні квартету бандуристок училища прозвучали дві пісні: «Заспіваймо пісню за Україну» і «Ми - українці».

У цей день о 13 годині у іншому сквері біля станції метро «Захисників України» відбувся наступний обласний захід до Дня захисника України - урочиста церемонія покладання квітів до каменю, де буде побудовано пам'ятник на честь бійців, які загинули під час проведення антитерористичної операції, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Духовий оркестр Національної академії Національної гвардії України супроводжував цей захід.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять синів і дочок, які віддали життя у боротьбі за свободу і незалежність України. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в серцях людей.

У заходах взяли участь керівники Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради, лідери громадських організацій, представники волонтерських рухів, органів місцевого самоврядування, бійці антитерористичної операції, військові, що пройшли ротацію, ветерани АТО, волонтери, представники Харківської обласної організації «Українське козацтво», представники об'єднань громадян, засобів масової інформації, представники духовенства області, учнівська та студентська молодь.

Усі разом присутні виконували Державний Гімн України.

Сховати метелика