Лекція з мистецтвознавства В. Пухарева | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Лекція з мистецтвознавства В. Пухарева

 DSC 0074 copy copy copy

10 березня – в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася лекція з мистецтвознавства з циклу «Енгр. Усна монографія », лекція № 2: «Між портретом і картиною, або в очікуванні зустрічі з Римом». Лектор – мистецтвознавець Пухарев В. В.

У другій лекції з циклу «Енгр. Усна монографія» Вікентій Пухарев перейшов безпосередньо до творчості Жана Огюста Домініка Енгра. Лектор розповів про його перемогу в конкурсі на здобуття Великий римської премії і вимушено відстрочену подорож до Вічного міста.

У 1801 - 1806 роках художник розкрився як майстер портрета. Перлиною творчості цього періоду безперечно є «Автопортрет» (1804р.). У 1803 році Енгр отримав державне замовлення: Наполеон Бонапарт вирішив нагородити місто Льєж своїм офіційним портретом. У 1806 році Енгр переїхав до Риму, де незабаром отримав студію. У цей період художник, заробляючи на життя, зробив безліч портретів олівцем (нині більшість з них зберігається в музеї Енгра в Монтабаном).

Лектор детально зупинився на трьох зображення сімейства Рів'єр - батька, дружини і дочки. Виставлені на Салоні 1806 року - вже після від'їзду художника в Італію - портрети викликали критичні відгуки, які зводилися в основному до осуду.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

 

Сховати метелика