Відкрите інтерв`ю з театральною художницею Іриною Борисовою | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Відкрите інтерв`ю з театральною художницею Іриною Борисовою

 DSC 0312 copy

7 квітня  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкрите інтерв'ю в форматі «Театри Харківщини» з колишньою харків'янкою, яка зараз мешкає в Америці, театральною художницею Іриною Борисовою. З 1991 по 1994 рр. Ірина Борисова була головним художником Харківського театру ляльок.

Зустріч почалася з перегляду портфоліо Ірини Борисової, після чого художниця розповіла про початок свого творчого шляху. Разом з сестрою вона почала відвідувати заняття в ізостудії у Аркадія Григоровича Павлюка і вже тоді мріяла стати художником-мультиплікатором.

Після показу мультфільму «Ранок (Новий маршрут)», зробленого в Народній Кіностудії ХПІ спільно з режисером Олександром Голубчиком, Ірина Борисова продовжила розповідь про своє життя і творчість. Після закінчення Харківського інженерно-будівельного інституту її взяли на посаду художника-мультиплікатора, а незабаром після цього художниця почала відвідувати заняття в ДК «Залізничник», де викладав Жежельскій Володимир Михайлович. Знання, отримані на цих заняттях, змінили творчий напрямок Ірини Борисової. Вона почала працювати з театральними художниками, робити спільні спектаклі.

У 1991 році головний режисер Харківського театру ляльок Євген Гімельфарб запропонував їй посаду головного художника. За час роботи головним художником Харківського театру ляльок, Іриною Борисовою були випущені такі спектаклі як «Тінь» за п'єсою Є. Шварца, «Скотний двір»  по Дж. Оруелу, «Декамерон» Боккаччо та  «Майстер і Маргарита» М. Булгакова.

У 1993 році друзі запрошують Ірину Борисову до Америки. Після переїзду вона на якийсь час перериває творчу діяльність, але через роки відновлює співпрацю з Харківським театром ляльок. Нею були створені ескізи до дитячих вистав «Снігуронька», «Таємниця яблуневого саду», і до вистав «Гамлет» , «Ромео і Джульєтта», які ще чекають свого втілення на сцені.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

DSC 0259

Сховати метелика