«Муравський шлях» - учасник Форуму «СлободаКульт» на Закарпатті | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

«Муравський шлях» - учасник Форуму «СлободаКульт» на Закарпатті

 DSC06480 copy copy copy

Нещодавно фольклорний гурт «Муравський шлях» був учасником масштабної та дуже цікавої події, яка впродовж двох тижнів відбувається на Закарпатті. Власне, програма форуму «СлободаКульт», що охоплює майже усі мистецькі жанри, ще триває до 30 травня. А наші відомі фольклорні виконавці взяли участь у заходах 19 травня. На території Закарпатського музею народної архітектури та побуту, що самісінько під Ужгородським замком, протягом дня проходили лекції, виступи гуртів, бесіди та спілкування на теми сучасності, майстер-класи народних майстрів. Все це об’єднала назва «Сковородафест», бо саме образ філософа надихнув харківських співорганізаторів форуму.

Учасники колективу, починаючи з першої години дня ділилися з ужгородцями слобожанським співом, танцями, іграми, обрядовими танками, та ще й всьому навчали охочих. Чудова погода, колоритна атмосфера старовинної садиби, контактні й активні глядачі – найкращий формат таких просвітницьких виступів. Трохи згодом, в приміщенні старовинної школи Галина Лук’янець, керівниця гурту, розповідала відвідувачам фестивалю про слобожанське вбрання. Закінчилася денна програма виступів вечірнім концертом на головній фестивальній сцені.

DSC06583 copyDSC06526 copyDSC06529

Сховати метелика