З днем народження, Держпром! | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

З днем народження, Держпром!

DSC 0199 copy copy copy

Позивні Харківського радіо сповістили про початок свята, яке відбувалося 19 вересня у Театрально-концертному центрі (мала зала ХНАТОБу). І на великому екрані (розміром зі всю сцену) перед очима присутніх постав Держпром, Чоловік і Хлопчик (Михайло Крамаренко і Данило Сідько), що ідуть повз будівлю Держпрому та ведуть діалог, який продовжують на сцені, ніби вийшовши з екрану, зі словами: - З днем народження, Держпром!

Це гасло звучало неодноразово під час урочистостей і концерту, з нагоди 90-річного ювілею Будинку Державної промисловості.

Держпром – архітектурний шедевр, перший на території Європи хмарочос, побудований з монолітного залізобетону в рекордні терміни, за два роки мало не вручну, з неабиякою історією. А забезпечують життя будівлі трудівники «Виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром» – працівники теплопункту, будівельники, електрики, слюсарі, сантехніки, столяри, працівники автотранспортного підприємства, прибиральники. Їм теж був присвячений фільм.

Трудівників-ювілярів привітали голова облдержадміністрації Юлія Олександрівна Світлична, голова обласної ради Сергій Іванович Чернов і директор ВЕП «Держпром» Микола Васильович Чехунов. Керівники області вручили ювілярам нагороди та відзнаки.

Як і годиться, на площі-сцені перед Держпромом, постійно присутнім на екрані, відбувся великий святковий концерт. Своє мистецтво ювілярам та усім присутнім подарували заслужені артисти України Вікторія Вєннікова, Олексій Гавінський, Олег Лєтенко, лауреат міжнародних і національних конкурсів Оксана Соболєва, лауреат Міжнародного фестивалю-конкурсу виконавців естрадної пісні «Жива вода-2018» дует «Тандем» у складі Ольги Рось та Ірини Прохоренко, народний художній колектив вокал-шоу-бенд «Сузір’я», керівник Олена Апаріна.

Жаданим учасником концерту був Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю, який виконав запальні пісні, танці та інструментальні твори.

На кінець свята всі учасники концерту виконали пісню «Госпром» на вірші Олександра Савенка і музику Дмитра Новічонка.

Автор сценарію і головний режисер урочистостей і концерту заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко.

Сховати метелика