Співпраця із «Маленькою Італією» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Співпраця із «Маленькою Італією»

Scuola

В межах розвитку одного з напрямів роботи нашого Центру − міжнародного культурного співробітництва − ООМЦКМ плідно співпрацює з організацією, яка є провідником і популяризатором італійської мови та італійської культури у Харкові. Ця організація називається «Маленька Італія» (вул. Університетська, 35/2) і це, насамперед, школа італійської мови, де у доброзичливій і затишній атмосфері за допомогою як досвідчених, так і молодих та заповзятих викладачів можна вивчати мову від початкового до найвищого рівня.

 Але це не тільки мовна школа, адже серед заходів, які вона влаштовує для своїх гостей є і лекції з історії італійської культури, і дегустація страв італійської кухні, і розмовний клуб. Однак, найголовнішим мабуть є те, що засновниками цієї організації є італійські журналісти, які кілька разів на рік приїжджають у Харків, влаштовують інтенсивні мовні курси, привозять цікавих лекторів – експертів у галузі музики і мистецтва.

SanRemo

 У цьому році результатом співробітництва нашого Центру і «Маленької Італії» стало започаткування соціокультурного проекту «Знайомство з Італією» і, як результат, дві цікаві лекції з історії італійської культури від італійських експертів Габріелє Лагонігро, Роберто Уріціо та Лоренцо де Веккі. Одна була присвячена історії популярного пісенного фестивалю у Сан-Ремо, а друга розповідала про італійські карнавальні маски. Значне зацікавлення харків’ян культурою цієї дивовижної країни спонукає нас до розвитку співробітництва з «Маленькою Італією».

 В наших планах багато цікавого, як от кулінарні майстер-класи, наприклад, адже національна кухня є одним із проявів традиційної культури. Але про це ми поговоримо у наступному році. Про наші наступні спільні заходи ви зможете дізнатися на нашому сайті, та на ресурсах наших партнерів − сторінці в Facebook: «Італійська мова в Харкові. Маленька Італія».

Сховати метелика