Воркшоп «Тимбілдинг як основа ефективного розвитку театрального колективу» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Воркшоп «Тимбілдинг як основа ефективного розвитку театрального колективу»

IMG 4958

19 червня 2019 року у приміщенні КЗ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» відбувся воркшоп для керівників аматорських театральних колективів закладів культури клубного типу Харківської області за темою: «Тимбілдинг як основа ефективного розвитку театрального колективу».

У воркшопі взяли участь близько 50 представників з 12 районів, 2 міст та 6 об’єднаних територіальних громад Харківської області.

Воркшоп - це запозичення англійського слова «workshop», яке означає демонстрацію робочого процесу досвідченого майстра для широкої аудиторії з метою поділитися практичними навичками в будь-якому ремеслі. Отже під час цього воркшопу провідний методист КЗ «ООМЦКМ» Толкунова Наталія ділилася з керівниками аматорських театральних колективів набутим досвідом.

Воркшоп складався з двох частин: теоретичної та практичної. Спочатку учасники в теорії ознайомились з тим, що таке тимбілдинг і навіщо він потрібен у театральному колективі.

Тимбілдинг - це чітко вироблена програма згуртування колективу. А оскільки театр сам по собі є колективною творчістю, отже і дружній спрацьований колектив - це не примха, а необхідність. Виявили ,що ефективна, добре опрацьована тимбілдингова програма сприяє: формуванню навичок успішної взаємодії членів команди в різних ситуаціях; підвищенню рівня особистої відповідальності за результат; підвищенню рівня довіри між членами команди; перемиканню уваги учасника з себе на команду; підвищенню командного духу і підвищенню настрою.

Весь цей ефект учасники воркшопу змогли відчути на собі вже у другій насиченій практикою частині. Учасники із завзяттям та неабияким задоволенням виконували всі вправи і пройшли весь шлях по згуртуванню колективу спочатку на собі. Познайомилися, дізналися дуже багато нового та цікавого про зовсім незнайомих людей та навіть інколи і про себе. Насичена практична частина закінчилася спільним створенням сценарію до кінострічки. Бонусом для всіх учасників, хто пройшов цей тимбілдинговий шлях став невеличкий методичний посібник, в якому зібрані вправи та ігри з тимбілдингу.

Підводячи підсумки цього заходу, його організатори висловили надію, що керівники зможуть використовувати набуті знання у своїй практиці, а також порівняють свій рівень і форми роботи з представленими на воркшопі.

IMG 4908IMG 4933IMG 4996

 

Сховати метелика