Відбувся онлайн семінар-практикум «Як зробити розумну комедію. Розвиток уяви і фантазії» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Відбувся онлайн семінар-практикум «Як зробити розумну комедію. Розвиток уяви і фантазії»

 2310001

23 жовтня відбувся Online семінар-практикум «Як зробити розумну комедію. Розвиток уяви і фантазії» для керівників театральних колективів Харківської області.

Незабутньо, повчально - таку оцінку отримала майже двогодинна зустріч у прямому ефірі з провідними методистами відділу з методичної роботи Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Наталією Парасочкіною-Віхтинською та Тимофієм Бінюковим.

Так, теоретичну частину «Режисерське бачення: Бій зі штампами», що була присвячена пошуку свіжих виражальних засобів для вистав на основі традицій народного театру, Бінюков чергував з практичними вправами. За участі запрошених артистів Павла Калініна і Олексія Кисельова він створив сцену з вистави, спробував розкрити образи дійових осіб небанальними методами таким чином, аби добре всім знайомий драматургічний матеріал запрацював у гумористичному ключі й був максимально позбавлений звичних, набридливих постановочних прийомів – «штампів».

У другій частині семінару «Уява і фантазія» Парасочкіна-Віхтинська разом із онлайн-слухачами розібрала і виконала набір вправ для розвитку уяви. Використовуючи запропоновані обставини, знайомі мелодії, задані теми учасники разом фантазували, ділилися один з одним своїми вигаданими історіями, шукали творчу енергію.

Семінар, незважаючи на карантинні обмеження, захопив усіх і заклав добре підґрунтя для подальшого професійного спілкування у дистанційному режимі.

2310003

2310009

2310010

 

Сховати метелика