Відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Чорнобиль, як це було» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Чорнобиль, як це було»

 kon videof 2

14 травня 2021 року у КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» відбулося урочисте завершення обласного конкурсу короткометражних відеофільмів «Чорнобиль, як це було» і вручення дипломів переможцям і учасникам.
Назва конкурсу передбачала розповіді та спогади про трагедію на ЧАЕС та висвітлення і вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків страшної аварії. Багато робіт було присвячено саме цьому. Але деякі автори пішли далі, і глибше – і це категорія «учнівська молодь», наша юнь. Їх турбує, чому так сталося, їх посил – так не повинно бути, і пам’ятати про це ми повинні заради майбутнього і прийдешніх поколінь.
Наш конкурс перетворився на справжній кінофестиваль. В ньому взяли участь окремі автори і творчі колективи з міст і сіл, великих палаців культури і сільських клубів. Керівники Управлінь культури районів, міст і ОТГ області були у тісному творчому контакті з авторами фільмів і оргкомітетом конкурсу. Більше того – деякі безпосередньо самі були авторами фільмів.
Церемонія нагородження була урочистою, і в той же час духовно піднесеною. Авторською піснею «Чорнобиль» розпочав програму народний гурт «Перфоменс» Будинку культури Дергачівської міської ради. Привітання членів журі та вручення нагород перемежалися виступами лауреатів фестивалю-конкурсу вокального мистецтва
«Чорнобильська мелодія» і майстрів мистецтв КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва».
Творчий колектив КЗ «ООМЦКМ» планує й в подальшому організовувати й проводити нові цікаві конкурси відеофільмів та кінофестивалі. Режисерів, сценаристів, операторів, іншіх творчих особистостей і шанувальників кіно плануємо об’єднати за допомогою кінофестивалю імені Олександра Довженка.

kon videof 4

kon videof

 

Сховати метелика