Відкриття виставки рушників «Ти у серці нашім, Україно» до 30-ї річниці Незалежності України | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Відкриття виставки рушників «Ти у серці нашім, Україно» до 30-ї річниці Незалежності України

 10082021 1

Майстрині-учасниці конкурсу «Закодоване щастя», представники медіаспільноти та відвідувачі обласного центру культури і мистецтва разом вишивали рушник під час відкриття виставки «Ти у серці нашім, Україно»

Відкриття виставки рушників «Ти у серці нашім, Україно» до 30-ї річниці Незалежності України відбулося 10 серпня 2021 року у Харківському обласному інформаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Майстрині від семи районів Харківщини, авторки виставкових робіт Любов Бугар, Любов Варавіна, Тамара Уланова, Людмила Борисенко, Уляна Барсук, Тетяна Костенко та Ніна Скляренко, залюбки ділилися досвідом вишивання, що є унікальною національною традицію з прадавніх часів.

Відвідувачі виставки мали нагоду почути від вишивальниць особливості стилістики орнаментування сорочок і рушників, які віддавна є не тільки предметами вжитку, а й потужним оберегом.

Краса вишитих рушників, представлених на виставці, мимоволі перегукувалася з неповторним мелосом української пісні. У народі кажуть: «Вишиті рушники - це пісні на полотні».

Відвідувачі виставки, вражені роботами майстринь, їх співом, не оминули можливості долучитися вишивання спільного великого рушника «Харківське дерево життя». Його візерунки - це національний генетичний код із споконвічним прагненням українців мати вільну та незалежну державу, вирощувати хліб, мати міцну родину і жити у мирі та злагоді.

Харківський вишитий рушник, його чотириметровий сувій за ескізом Олександра Вакуленка, буде презентовано 20 серпня під час культурно-мистецького заходу «Всім серцем любіть Україну свою» та 24 серпня в урочистостях до Дня Незалежності України.

12082021 2

12082021 3

12082021 4

Сховати метелика