Відкрита акці "Весільне розмаїття" | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Відкрита акці "Весільне розмаїття"

Instagram post 179 copy

Акція проводиться з метою збереження, популяризації, відтворення та інтеграції в сучасний культурний простір традиційних весільних звичаїв, обрядів, пісень різних регіонів України.

Весілля – одне з найяскравіших подій у житті кожної людини, яке представляє українські традиції, культуру, звичаї, обряди, що накопичувалися та передавалися з покоління в покоління, а нині набирають популярності. Традиційний весільний обряд в Україні відзначається урочистістю, слугує єднанню молодих і утворенню сім’ї, а також виконує важливі правові, етичні та консолідуючі функції. Він є духовною складовою, справжньою народною драмою, що включає певні обрядові та ігрові дії, танці, співи, музику, примовки, атрибути, традиційну кухню тощо. Традиційне весілля включає в себе три обов'язкові цикли: передвесільний, весільний і після весільний. Кожен із циклів складається з окремих обрядів.

Українське весілля вирізняється різноманітністю, різнобарв’ям, розмаїттям весільних традицій, звичаїв, обрядів.

Дати проведення Акція:

1. Збір, опрацювання відеоматеріалів, уточнюючої та додаткової інформації по весільній обрядовості (до 30 січня 2023 року).

2. Розміщення відеоматеріалів весільної обрядовості: канали комунікації  Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва: (сайт, Fecebook, Іnstagram, Telegram, YouTube) (з 20 квітня 2023 року).

3. Проведення семінарів-практикумів для керівників фольклорних, фольклористичних колективів, а також всіх охочих поповнити свої знання з весільної обрядовості  (з 20 квітня 2023 року).

Сховати метелика