Кращі пироги Слобожанщини - в Краснокутському районі | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 6 Votes )

Кращі пироги Слобожанщини - в Краснокутському районі

Кращі пироги - у Краснокутському районіВ конкурсі «У кожної куми свої пироги» на етнофестивалі «Печенізьке поле - 2011» перемогли представники Краснокутського району. У них виявилася не тільки найсмачніша випічка, а й найкрасивіша. До того ж краснокутчяне краще всіх презентували свої кулінарні шедеври.

Оцінювалися не лише смакові, але й естетичні якості випічкиКонкурс пирогів проходив на фестивальному майданчику «Пиріжкова толока». У конкурсі брали участь 17 районів Харківської області та місто Лозова. Конкурс оцінювало компетентне журі з представників Харківського держуніверситету харчування та торгівлі, фахівців Харківського обласного центру культури та мистецтва. Враховувалися всі компоненти пиріжкової композиції: спосіб виготовлення випічки, оформлення деталей, смакові якості та вміння представити свою продукцію.

На головному пирозі Зміївщини красувався змійОднією з головних умов конкурсу було спекти пироги з незвичайною начинкою. На цій найсмачнішою майданчику були пиріжки з малиною і медом, зі щавлю, цибулею і петрушкою, сиром з морквою, бузиною та іншим незвичайним наповненням.

IMG_4684Кулінарні майстрині, які ретельно попрацювали над своїми шедеврами, - не професійні пекарі та кулінари. В основному це представники фольклорних колективів слобожанських, а також районних управлінь культури.

Переможцем конкурсу став Краснокутський район. Приз за перше місце - мішок цукру. Друге місце зайняв Кегшічевскій район, третє - Краснокутський. Втім, всі конкурсанти отримали дипломи учасників фестивалю «Печенізьке поле - 2011».

Сховати метелика