Запрошуємо на лекцію Н.В. Шелкової «Символізм Біблії. Старий Завіт. Вихід» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Запрошуємо на лекцію Н.В. Шелкової «Символізм Біблії. Старий Завіт. Вихід»

 unnamed copy copy copy

5 жовтня о 17:00 - в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Завіт. Вихід». Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелкова Наталія Валеріївна.

Старий Заповіт – перша частина Біблії – це, з невеликими доповненнями і змінами, Священна Книга іудаїзму – Танах. Засновником, патріархом іудаїзму є Авраам, з яким бог Ягве уклав союз через обрізання. Але законодавцем іудаїзму є пророк Мойсей. Саме Мойсей, за велінням Бога, вивів народ ізраїльський з єгипетського рабства і вів його 40 років до Землі Обітованої – Ханаану, яку Ягве призначив для євреїв. Саме Мойсеєві Бог дав на г. Сінай головні Закони іудаїзму. Іудаїзм – це, перш за все, релігія законослухняності, релігія Закону, викладеного в стислому вигляді в Десяти Заповідях (Декалозі).

В даної лекції розповідається про життя євреїв у єгипетському рабстві і вихід із нього під керівництвом пророка Мойсея, отримання Мойсеєм на г. Сінай від Бога Законів, будівництво Скинії і Ковчега Союзу з Богом, складні взаємини євреїв і бога Яхве на шляху до Ханаану, а також глибинні символи, що пронизують ці події.

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; авторка 130 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика