Виставка витинанок, різдвяних та новорічних листівок | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Виставка витинанок, різдвяних та новорічних листівок

 agur diva2 web copy

З 15 грудня 2016 року по 30 січня 2017 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку витинанок і графіки «Ажурні дива».

Витинанка (походить від слова «витинати» – «вирізувати») – стародавній вид українського народного декоративного мистецтва, що має глибокі та багаті традиції. Це сюжетні та орнаментальні прикраси житла, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем чи видовбані сокиркою на папері, дереві, іншому рослинному матеріалі. У вигляді власне паперової прикраси витинанка на Україні відома вже з першої половини ХІХ ст. Із середини, а особливо з кінця ХІХ ст., коли папір стає доступним матеріалом для багатьох верств населення, витинанка надовго входить у селянський побут і «поселяється» в українських хатах. Доступність та легкість технічних прийомів й різноманітні ефекти, що виникають від складання паперу за різними схемами, зробили витинанку традиційною прикрасою українського житла.

На виставці «Ажурні дива» майстри з різних регіонів України і Слобожанщини представляють свої найкращі роботи. В експозицію увійшли понад 100 робіт: авторські витинанки та композиції, одяг та аксесуари, виготовлені  студентами Харківського коледжу текстилю та дизайну, різдвяні листівки, виконані студентами Харківської державної академії дизайну і мистецтв у техніках офорту, літографії, шелкотрафарету та колекція авторських різдвяних та новорічних листівок члена Національної спілки художників України, доцента кафедри «Графічного дизайну» ХДАДМ Владислава Христенка.

Відкриття виставки відбудеться 15 грудня 2016 року о 15.00.
На відкритті виставки буде присутній Андрій Микитович Куліш, народний Майстер, людина, яка відродила мистецтво витинання на Слобожанщині.

У рамках виставки відбудеться семінар-практикум «Паперові дива» та майстер-клас Ірини Шегда з витинання «Дерева життя».

Запис за тел.: (057) 725-12-46, (066) 295-31-99, (063) 260-62-40

Час роботи: з 10.00 до 17.30,  вихідний – неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

Сховати метелика