Персональна виставка живопису «Вимір» Дмитра Павленка | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Персональна виставка живопису «Вимір» Дмитра Павленка

 afisha Pavlenko

З 11 по 26 квiтня 2019 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде вперше експонувати свою персональну виставку живопису «Вимір» художник Дмитро Павленко (Харківський район Харківської області).

Незважаючи на те, що Дмитро Павленко не має художньої освіти, з творчістю він знайомий вже довгий час. Все почалося з графіті – вуличних розписів. Їх естетика відбилася і в сьогоднішніх роботах автора, для яких характерна монументальність, використання локальних кольорів, контрастність, своєрідна побудова композицій.

У творчості Дмитра об'єдналися різнорідні стилі і елементи, світ справжній і світ фантастичний, світ природи і світ технологій. Ми можемо побачити, як в спокійний реалістичний пейзаж включені яскраві, динамічні персонажі і об'єкти у вигляді людей, тварин, роботів, сучасної або футуристичної техніки. А каліграфія, характерна для графіті, в роботах художника перетворюється в абстрактний орнамент, який пронизує простір картини, немов прориваючись з паралельного простору. Часто в роботах художника присутня тема космосу, який таїть в собі безліч таємниць і загадок, і символізує постійний шлях, пошук і оновлення.

Запрошуємо всіх бажаючих познайомитись з дивовижним виміром художника Дмитра Павленка!

Довідка: Дмитро Павленко народився 13 лютого 1983 р. м. Харкові. Проживав у м. Південний-2. 1990-2000 рр. - навчався в ЗОШ №2 в м. Південне. 2001-2002 рр. - служив в армії, працював. Було кілька захоплень: музика, брейк-танець і графіті - малюнки на стінах. Через пару років визначився з графіті, цікавився матеріалом інших вуличних художників. У 2005 р. почав займатися творчістю на ватмані і полотні. Кілька років навчався живопису у місцевого художника Анатолія Веремеєнко. З тих пір Дмитро зрозумів, що його стихія – це полотно/олія, і змішав живопис і графіті вже на полотні. У 2012 р. почав займатися творчістю серйозно і 7 років поспіль займається тільки цим.

Відкриття персональної виставки живопису Дмитра Павленка «Вимір» відбудеться 11 квітня о 17:00!

 

Під час роботи виставки відбудеться ряд культорологічних заходів:

12 квітня о 17:00 – лекція «Ще раз про бієнале». Лектор – мистецтвознавець Вікентій Пухарев.

16 квітня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Частина 4».

17 квітня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту симфонічної музики з колекції Чайки Е.Г.

18 квітня з 12:00 до 16:00 – круглий стіл «Мистецька спадщина Слобожанщини». Організатор – ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» в рамках ХХІІІ Міжнародної наукової конференції «Слобожанські читання», яка пройде в рамках Міжнародного дня пам’яток і визначних місць і Дня пам’яток історії та культури.

18 квітня о 17:00 – зустріч з психологом з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 8. Лектор - Северіна Л.В.

23 квітня о 17:00 – цикл лекцій з мистецтвознавства «Рєпін – невідомий художник». Лекція 18. Лектор – доктор мистецтвознавства Шило О. В.

24 квітня о 17:00 – творча зустріч з автором персональної виставки живопису «Вимір» Дмитром Павленко.

25 квітня о 17:00 – майстер-клас та майстер-шоу з писанкарства від майстрів Харківської області до свята Великодня.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00;

Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057)705-15-50; e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ;

Сайт: https://www.cultura.kh.ua/;

Канал на YouTube- Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика