Виставка театральної фотографії 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка театральної фотографії 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини»

5stina

З 8 по 23 серпня 2019 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» КЗ «ООМЦКМ» буде експонуватися виставка театральної фотографії 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини», який проводився Обласним центром культури і мистецтва в 2017 році: Маргарити Корнющенко, Катерини Погрібної та Сергія Лошатинського. Виставка присвячена Дню Незалежності України, Дню міста Харкова.

На виставці будуть представлені 87 чорно-білих і кольорових фотографій 3х авторів, зроблених в театрах Харкова.

За ініціативи Управління культури і туризму ХОДА в 2017 році Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва був проведений конкурс театральної фотографії «5-я стіна. Театри Харківщини», в якому перші місця отримали: Катерина Погрібна в номінації «Вистава» з роботою «Самотність удвох» (Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна, вистава «Ляльковий дім», 2017 рік), Маргарита Корнющенко в номінації «За лаштунками» з роботою «Театральне задзеркалля» (Харківський театр для дітей та юнацтва вистава «Золотоволоска», 2017 рік) і Сергій Лошатинський в номінації «Акторський портрет» з роботою «Генріх VIII» (Харківський театр «Мадригал», вистава «Королівські ігри», 2017 рік).

Конкурс проводився з метою популяризації театрів Харкова і Харківської області, жанру театральної фотографії, активізації творчої співпраці між фотографами та театрами, підтримки фотографів-початківців і сприяння їх професійному вдосконаленню в жанрі театральної фотографії.

На виставці будуть представлені роботи, виконані в театрах Харкова в різних жанрах: це і роботи, зроблені безпосередньо під час вистави, і акторські портрети, і «закулісся», і навіть театральні фантазійні композиції. Експоновані світлини, не дивлячись на досить складну специфіку зйомок в театрі, мають високу якість з високими естетичними характеристиками, а також відображають індивідуальний творчий погляд кожного фотографа.

Наприклад, одна з авторів, – Маргарита Корнющенко, присвятила свою частину експозиції тільки одній, кращій на її погляд, роботі режисера Олександра Ковшуна, – виставі «Замок» за романом Франца Кафки в Харківському театрі ім. Шевченка, назвавши свою частину експозиції «ЗАМОК, який збудував К.». В цій назві літера «К» має декілька сенсів – це і автор роману Кафка, и його головний герой, позначений автором лише цією літерою, і сам Олександр Ковшун.

Театральна вистава – явище унікальне і неповторне, адже воно відбувається в моменті тут і зараз. Сфотографувавши окремі миті вистави, фотографи можуть не тільки відобразити побачене, а й передати глядачеві неповторну атмосферу театральної дії, тим самим продовживши її життя.

Фотографія, яка давно перестала бути лише відображенням реальності, в чомусь схожа з театром. Вона також вириває фрагмент часу і простору з контексту життя, наділяючи його новими смислами.

В дивовижну подорож по театрально-фотографічному світу із задоволенням запрошують глядачів Сергій Лошатинський, Катерина Погрібна і Маргарита Корнющенко.

Відкриття виставки відбудеться 8 серпня о 17:00. Вхід вільний.

 

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Тел.: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50; e - mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; Сайт: www.culturа.kh.ua; Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства.

 

Під час роботи фотовиставки переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини» відбудеться ряд культурологічний заходів:

9 серпня о 17:00 – відкриття персональної виставки живопису Геннадія Валевахіна «Кольорова наснага».

14 серпня о 17:00 – перегляд відеозапису концерту світового рівня «Володимир Співаков (скрипка) «Тому, що люблю»!» з колекції Е.Г. Чайки.

15 серпня о 17:00 – лекція на тему: «Фотографія в ХІХ столітті від технології до мистецтва. Частина 1». Лектор – Харіна Юлія.

20 серпня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «Люди старого Харківського університету». Частина 3.

22 серпня о 17:00 – творча зустріч з авторами фотовиставки 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини», – Маргаритою Корнющенко, Катериною Погрібною та Сергієм Лошатинським.

5stinafoto

5stinafoto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5stinafoto3

 

 

Сховати метелика