Писанковий «Дивосвіт» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Писанковий «Дивосвіт»

Pusankovuy Duvosvit

З 4 лютого по 6 березня 2020 року КЗ "Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва" презентує виставку "Світ писанки" зразкового художнього колективу гуртка писанкарства "Дивосвіт".

Гурток був заснований у 1999 році на базі Комунального закладу "Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості" випускницею Харківського інституту культури Ларисою Волковою. На сьогодні у гуртку займається тридцять вихованців. Вони беруть активну участь у конкурсах, фестивалях і виставках, зокрема, у щорічному Всеукраїнському етнокультурному проекті "Folk-Ukraine", VІ і VІІІ Всеукраїнському фестивалі Писанок (м. Київ, 2016, 2017.), Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва "Знай і люби свій край" (м. Київ, 2016), фестивалі з фольклору "ЕВРО ФОЛЬК-СЛОБОЖАНЩИНА 2018" (м. Харків) та багатьох інших. З 2010 року колектив гуртка писанкарства "Дивосвіт" носить почесне звання "Зразковий художній колектив", яке було підтверджене у 2015 році.

Представлені на виставці роботи, об'єднані за трьома темами: "Різдвяні дзвони", "Хай хата ваша буде повна щастя і добра" і "Писанки Харківської губернії кінця ХІХ сторіччя" (присвячена 165-й річниці з дня народження видатного харківського вченого та етнографа М.Ф. Сумцова). Загалом, на виставці експонується близько 380 писанок, виконаних у техніках відбілювання, видряпування, прорізній техніці, а також у техніці воскового розпису.

Відкриття виставки відбудеться 4 лютого о 17.00.

Вхід вільний.

Час роботи: з 10.00 до 17.30, вихідний-субота, неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, велика виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46.

Детальніше про подію на сайті: https://www.cultura.kh.ua

Сховати метелика