Персональна виставка живопису з доповненою реальністю Марії Лемешової «Вальс квітів» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Персональна виставка живопису з доповненою реальністю Марії Лемешової «Вальс квітів»

 vals copy

З 23 липня по 8 серпня 2020 року в галереї «Мистецтво  Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка живопису з доповненою реальністю харківської художниці Марії Лемешової «Вальс квітів» (у малому залі галереї).

Представлені роботи презентують живопис в поєднанні з сучасними цифровими технологіями, за допомогою яких картини «оживають». Це стало можливе завдяки технології доповненої реальності AR.

Квіти є одним з чудесних проявів природи, що пробуджують наше почуття любові до прекрасного. Колись один мудрий чоловік сказав, що для щастя людини потрібно небагато: сонце, мелодія і квітка. Дійсно, квіти супроводжують нас протягом усього життя. Коли людина втомлюється від суєтності міста та від щоденної монотонності, то вона вибирається в ліс, парк або сквер, де опиняється серед дерев, птахів і, звичайно ж, квітів. Природа відкриває перед людиною можливість відчути прекрасне, відчути повноту життя. Якщо ж не виходить часто вибиратися на природу, то нас виручають кімнатні квіти, краса яких пом'якшує душу і розкриває кращі грані людського характеру. Квіти – не просто рослини, а наші супутники по життю, що приносять людині радість і естетичну насолоду.

У виставці «Вальс квітів» кружляють найрізноманітніші квіти: півонії, троянди, іриси, маки, бузок та інші квіти. «Вальс квітів»... так що, як не музика з живописом так облагороджують наш світ, розкриваючи все найкраще в наших душах? А якщо поєднати живопис і музику? Та ще «оживити» картини з використанням технології доповненої реальності? Дійсно, коли людина дивиться на традиційну картину, його уява сама домальовує сюжет, а мозок доповнює реальність зображеного на полотні.

Так з'явилася концепція персональної виставки Марії Лемешової. «Вальс квітів» – це поєднання класики і сучасних технологій, переосмислення ролі живопису, яка впливає відразу через кілька органів почуттів.

Отже, треба було «оживити» картини, доповнити сюжет, з огляду на його початковий посил, зазирнути до або після моменту, зображеного на картині. Так з’явився AR-контент, направлений на те, щоб викликати правильну емоцію для посилення враження від оригіналу, щоб людина затрималась біля картини, і вона назавжди врізалася їй в пам'ять. З реалізацією арт-магії доповненої реальності авторці допоміг студент Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ» Владислав Лісовиченко.

Ця виставка плоских візуалізацій, де «оживлення» відбувається з текстури картин. Надалі художниця планує використання тривимірного контенту в поєднанні з  живописом.

З радістю запрошуємо всіх бажаючих побачити і оживити прекрасні картини, відвідавши персональну виставку живопису з доповненою реальністю харківської художниці Марії Лемешової «Вальс квітів»!

 

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Тел.: (057) 705-15-50;

e - mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини; You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва; Telegram: https://t.me/oblgallerymc ; Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Сховати метелика