Виставка «Національна героїчна спадщина України» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 3 Votes )

Виставка «Національна героїчна спадщина України»

Nac ger spadshina copy 

З 18 березня по 7 квітня 2021 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку «Національна героїчна спадщина України» художників творчого об’єднання «Національна палітра».

Виставка є окремим проєктом художників творчого об’єднання, який вже встигли побачити українці у містах Кропивницький та Косів. До уваги відвідувачів автори представляють серію живописних історичних портретів видатних військових діячів України періоду Визвольних змагань 1917-1921 рр.: Коновальця Є., Міхновського М., Скоропадського П., Шухевича Р., Гулий-Гуленка А., Болбочана П., Вишнівського О., Дяченка П., Петріва В., Павленка М., Безручка М., Степанів О., Сікевича В., Крата М., кожен з яких стояв на сторожі рідного краю і проніс у своєму серці любов до Батьківщини. Всі постаті на портретах автори спробували відтворити, завдячуючи чорно- білим зображенням і, таким чином, вдихнути життя у ці персоналії. Художники вірять, що саме так вони можуть показати українцям, що «ми не тільки маємо багату історію, а ще й можемо розповісти і показати її, експонуючи по всім областям України...»
Творче об’єднання «Національна Палітра» було засновано у жовтні 2020 року. До його складу входять 11 художників з Харкова, Дніпра та Києва, а саме: Єгор Лободинський, Дмитро Чаус, Сергій Коваль, Олег Омельченко, Григорій Гамалєй, Віктор Лисенко, Владислав Здор, Артем Селіванов, Артем Азаров, Інна Філатова та Анастасія Худякова. Основним напрямком діяльності членів об’єднання є просвітницько-мистецька робота у сфері національно-патріотичного виховання через змальовування сторінок української історії та побуту. Саме тема національно-патріотичного виховання, на думку членів об’єднання, є однією з провідних сфер у формуванні свідомості особистості змалечку, але хтось приходить до цього самостійно через власні пошуки, а хтось – під впливом історій, оповідей діячів того часу, світлин тощо. «За допомогою мистецтва, ми не тільки нагадуємо українцям, хто вони, а для багатьох взагалі відкриваємо те, про що вони не чули і не знали...», – діляться художники. Такою, зокрема, і стала виставка творчого об’єднання, що носить відповідну назву – «Національна героїчна спадщина України».
Побачити живописні роботи творчого об’єднання можна до 7 квітня.

Відкриття відбудеться 18 березня о 16:00.
Вхід вільний.
______________________________________________________________________________________________________________________________
Час роботи: з 11.00 до 19.00, вихідний – неділя, понеділок.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 725-12-46, детальніше про подію – на сайті: https://www.cultura.kh.ua/ та у соцмережах:

www.facebook.com/www.cultura.kh.ua  або www.instagram.com/cultural_centr_kh/

 

Сховати метелика