Виставка графіки Сніжани Пєчковської | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка графіки Сніжани Пєчковської

 vustavka grafiki Snijanu Pechkovfskoi copy

З 19 березня по 3 квітня 2021 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка графіки Сніжани Пєчковської.

Полотна Сніжани Пєчковської – це цілий світ символів, образів, почуттів. Виконані у цікавій авторській техніці, вони поєднують у собі і деталізований малюнок, і легкість акварельних плям, абстрактність, і, водночас, певний наратив, риси народного, наївного мистецтва та сучасний погляд на естетику.

Роботи художниці є відображенням внутрішніх станів авторки, її власного погляду на оточуючий світ. Багатофігурні композиції підсилюються колористичними рішеннями, різними, в залежності від характеру тієї чи іншої роботи. Картини хочеться роздивлятись, досліджувати, відкривати в них щось нове. Не дивлячись на дуже особисту складову, творчість художниці викликає багато асоціацій, через які глядач може виявити в ній те, що знаходить відклик у його душі.

Як правило, найбільш здатний розповісти про красу той твір, в якому не все домовлено до кінця. Здається, Сніжана Пєчковська, як художник, навмисне залишає в своїх творах якийсь вільний простір, надаючи кожній людині по-своєму заповнювати його власною уявою.

Біографічна довідка:

Сніжана Пєчковська

Музикант за професією. Закінчила Харківський національний університет мистецтв імені Івана Котляревського, вокальне відділення. Спеціальної художньої освіти не має, але займається творчістю ще з дитинства. Брала участь в міських та всеукраїнських виставках. Відбулися дві персональні виставки.

Сховати метелика