Виставка живопису і графіки харківського художника Віктора Лисенка «Форма і образ» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка живопису і графіки харківського художника Віктора Лисенка «Форма і образ»

 08042021 5 copy

З 8 по 24 квітня 2021 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка живопису і графіки харківського художника Віктора Лисенка «Форма і образ». Експозиція виставки включає графічні і живописні твори різних років.

У творчому процесі Віктор Лисенко використовує свій власний аналітичний метод в малюнку та живопису. Через пошук, переосмислення і комбінацію основних елементів того чи іншого об’єкту автор намагається досліджувати різноманітні грані мистецтва і життя.

У живописних композиціях з образами людей і тварин художник експериментує з тональними та кольоровими плямами, трансформуючи та гармонізуючи їх в художню форму. А потім веде діалог з нею, розкриваючи і розвиваючи в ній свій образний ряд. Наслідками пошуків художньої форми у творчому процесі є і експерименти з матеріалами, які використовує автор (наприклад, акрил на старих шпалерах).

Художник поєднує метод спонтанності, інтуіції, і аналітичний підхід, які разом створюють дивовижний естетичний світ, наповнений великим розмаїттям образів, тем, мотивів і настроїв, з якими запрошуємо познайомитись всіх поціновувачів мистецтва!

Біографічна довідка:

Віктор Лисенко народився у 1981 році в Харкові. За фахом архітектор, навчався в Харківському будівельному технікумі, після – в ХНУГХ ім. О.М. Бекетова, був викладачем на кафедрі архітектурного проектування та рисунку в академії, і вів рисунок в ліцеї академії.

Заснував у 2009 році Майстерню аналітичного мистецтва та продовжує викладати академічний рисунок та живопис поза академією.

В 2011 році в Харкові відбулася перша персональна виставка робіт художника «ОНА: свет и цвет».

В 2012 році – перша виставка Майстерні Аналітичного Мистецтва в Харкові, в галереї «Костюринський провулок».

З 2006 року художник веде активну виставкову діяльність в Україні, Європі. Його картини та творчі методи відомі далеко за межами нашої країни. Наразі художник входить до складу Асоціації художників ARTE міста Братислави (Словакія).

Віктор Лисенко живе в Харкові, працює в Майстерні Аналітичного Мистецтва, де продовжує викладати образотворче мистецтво, передавати свій художній досвід, розкривати таємниці образотворення всім бажаючим.

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи); Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Тел.: (057) 705-15-50;

e - mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; Сайт: http://www.xn--cultur-8nf.kh.ua/;

Facebook: Мистецтво Слобожанщини; You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва; Telegram: https://t.me/oblgallerymc ;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Показать перевод

119

Охват (люди)

6

Взаимодействия

Продвигать публикацию

1Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Поделились: 1

Нравится

Комментировать

Поделиться

Сховати метелика