Лекція з нового циклу з мистецтвознавства «Містерія портрету» Шила Олександра Всеволодовича | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Лекція з нового циклу з мистецтвознавства «Містерія портрету» Шила Олександра Всеволодовича

 lekciya shila 06077

8 липня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться шоста лекція з нового циклу з мистецтвознавства «Містерія портрету» професора, доктора мистецтвознавства, художника Шила Олександра Всеволодовича.
Питання, відповідям на які буде присвячений цей цикл лекцій, — яким чином складається образ, який втілюється в портреті? Що являє собою портретну схожість? Як саме, за рахунок яких механізмів культури портретний образ транслюється у часі? Якими є специфічні засоби моделювання портретного образу?
Лектор — художник, доктор мистецтвознавства, професор Олександр Всеволодович Шило. Проблематика, якій присвячено цикл лекцій, освітлена в його монографіях: «К методологии портрета» (Харків: 2007); «Пушкин: образ и самообраз поэта в русской культуре первой трети 19 века» (Харків: 2002); «Пушкин: опыты и проблемы иконографии» (Харків: 2009); «Автопортретный цикл Т.Г. Шевченко и жанр автопортрета в культуре романтизма» (Харків: 2003) — все у співавторстві з М.В. Пановою; «Канон и пластическое мышление в искусстве средних веков» (Харків: 2006).
Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).
Тел.: (057) 705-15-50;
e - mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ;
Сайт: www.culturа.kh.ua;
Facebook: Мистецтво Слобожанщини; You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва; Telegram: https://t.me/oblgallerymc ;
Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Сховати метелика