Виставка за підсумками Всеукраїнського фотоконкурсу «Натюрморт» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка за підсумками Всеукраїнського фотоконкурсу «Натюрморт»

 13012022 1

Виставка за підсумками Всеукраїнського фотоконкурсу «Натюрморт»  відбудеться з 13 січня по 5 лютого у галереї "Мистецтво Слобожанщини".

На виставці будуть представлені найкращі світлини конкурсу від учасників з різних міст України (Харків, Київ, Одеса, Чернігів, Дніпро, Вінниця, Чернівці та ін.), у тому числі роботи переможців у секціях: натюрморт (кольоровий або монохром), мінімалізм у натюрморті, фото-арт у натюрморті.

Натюрморт є одним з найцікавіший, і водночас найскладніших жанрів образотворчого мистецтва, у тому числі – фотографії. На відміну від пейзажу, в якому важливу роль грає спостережливість, виявлення необхідних ракурсів та фіксація того, що вже скомпановано природою, у натюрморті вся організація процесу повністю залежить від людини. Ідея, підбір об’єктів і фону, розташування та взаємозв’язок об’єктів, налаштування світла... Фотограф у цьому жанрі виступає режисером усього процесу. У натюрморті важливими є не тільки гарна фантазія, гарне відчуття кольору і композиції, а і головне – емоції, вміння з мертвої природи (фр. Nature morte) зробити живе зображення.

До експозиції  увійшли роботи як традиційного "живописного" типу, так і більш експериментальні. Але всім авторам вдалось передати основну мораль натюрморту – протиставлення швидкоплинного і вічного.

Відкриття: 13 січня о 17:00;

Адреса: м. Харків, площа Свободи, 5, Держпром, 4 під’їзд;

Контакти: (057) 705-15-50, Мистецтво Слобожанщини

Захід відбудеться з дотриманням чинних вимог щодо запобігання поширенню COVID-19.

Сховати метелика