Театральному колективу «Козачанські перлини» присвоєне на звання «народного» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Театральному колективу «Козачанські перлини» присвоєне на звання «народного»

Ще 19 жовтня 2012 року провідним методистом ХООМЦКМ Єрьоміним Т.Г. в Кзачолопанському СБК було переглянуто виставу самодіяльного театрального колективу «Казачанські перлини». За результатами цього перегляду було зроблено висновок щодо необхідності присвоєння цьому театру почесного звання «народного». І ось нарешті таке звання було присвоєне.

В колективі 25 чоловік, з яких 10 – молодіжний склад (16-22 роки) і 15 – дорослий ( до 53 років).

Старший склад театру у жовтні 2012 року показав виставу «Фараони» за п'єсою О. Коломійця.

І ось які висновки та методичні рекомендації зробив Тамаз Єрьемін: «Вистава призводить досить приємне загальне враження – артистам-аматорам доволі поважного віку вдається поводитися на сцені із майже дитячою безпосередністю, вони отримують дійсне задоволення від роботи на сцені. Хороше художньо-декоративне, музичне і шумове оформлення вистави.Попри вдало зроблений розподіл ролей за типажами, слід зауважити, що самодіяльним артистам не завжди удається триматися в образі та у «коридорі ролі», є недоліки і в сценічній мові. Не завжди утримується темпоритм – необхідне більш точне режисерське вистроювання розвитку дії і динаміки. До того ж вистава потребує скорочення. Та всі ці недоліки є абсолютно закономірними, адже колектив театру є в повному сенсі слова народним і працює без фахового керівника, на повному ентузіазмі і захопленні театром його учасниками. Винятковість і навіть унікальність цього колективу полягає також в персональному складі самодіяльної трупи, адже це солідні дорослі люди, які відбулися у житті: секретар та депутати селищної ради, начальник залізничної станції, заступник начальника відділу соціального захисту населення, фермер та старшина місцевого козацтва, вчителі і т. ін. Люди публічні, обтяжені громадською та професійною відповідальністю, сімейними турботами знаходять час у своєму щільному графіку, щоб займатися улюбленим хобі і, до того ж, робити дуже корисну справу: благодійні кошти, які збираються від вистав, витрачаються на благоустрій будинку культури, костюми і декорації. Та головним і зовсім вже безцінним є виховний, педагогічний ефект, що призводить такий колектив власним прикладом на місцевих дітей і молодь. Колектив театру користується великою повагою серед місцевого населення і керівництва району та селища. На виставі були присутні голова Казачолопанської селищної ради С.В.Задоренко, начальник відділу культури і туризму Дергачівської РДА Гузенко В.С. та депутат Дергачівської райради С.Г.Бережна. Виходячи з вищенаведеного, колектив безумовно потребує фахового керівника. Тож пропоную рекомендувати начальнику відділу культури і туризму Дергачівської РДА С.В. Гузенко підготувати документи на присвоєння самодіяльному театральному колективу «Козачанські перлини» почесного звання «народний».

І ось вже 23 грудня 2012 року наказом Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації цьому колективу було присвоєне звання «народного» і з 1 січня 2013 року введена посада керівника театрального колективу.

Сховати метелика