Авторський курс Ірини Фоміної «Печворк для початківців» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

Авторський курс Ірини Фоміної «Печворк для початківців»


Пэчворк, курс ирины ФоминойВ обласному центрі культури і мистецтва був проведений авторський курс Ірини Фоміної з печворку (клаптикового шиття).

печворкКлаптикове шиття набуває все більшої популярності у всьому світі. Інтернет переповнений фотографіями граних речей для дому, що зшиті як початківцями, так і досвідченими рукодільницями. Природнім є бажання жінок долучитися до цього світового тренду. Це бажання і визначає попит на майстер-класи з клаптикового шиття.

Техніка печворку має цілий ряд особливостей, що відрізняють її від просто шиття. Тому організація майстер-класів з цього виду текстильного рукоділля вимагає підготовленої аудиторії.

Пэчворк, курс Ирины ФоминойМетою даного експрес-курсу було ознайомити слухачів з основними прийомами традиційного клаптикового шиття. Передбачалося , що слухачі мають мінімальні знання із звичайної техніки шиття.

Курс складався з 8 занять, в ході яких учні освоїли принципи складання виробу з клаптевих блоків, а також різні способи оформлення утилітарних (прихватки, подушки, ковдри) і художніх клаптевих виробів (панно).

На заняттях були показані методи крою та з'єднання основних фігур, складових блоків: квадрати, смуги, трикутники, шестикутники, кола. Відпрацьовувалися конструювання і пошиття окремих блоків. Розглядалися особливості скрап-композицій.

печворкБув проведений короткий огляд питань кольорознавства (стосовно до текстилю) і засоби композиційної побудови ковдр.

Викладено та за вибором учнів відпрацьовано різні види аплікації.

Поряд з традиційними методами збірки вводилися спрощені і прискорені методи.

Клаптикове шиття неможливо уявити без простьобування виробів. Тому велику увагу було приділено машинному та ручному, а також вільному художньому стьобанню.

Пэчворк, курс Ирины ФоминойНа вступній лекції і протягом всього курсу учні знайомилися з великим інструментарієм та матеріальною базою сучасного печворку, вчилися вибирати тканини, підбирати їх за кольором і фактурою.

250Важливим були підказки, як і чим, у разі необхідності, замінити дефіцитні або недоступні поки що у нас матеріали. З цієї точки зору курс може бути названий не лише авторським, а й практичним.

Також кожен випускник курсів отримав в електронному вигляді книги та інші видання в напрямку клаптикового шиття для подальшого просування в цій області декоративно-ужиткового мистецтва.

Зараз проводиться набір у нову групу на авторський курс Ірини Фоміної. Бажаючим записатися можна звертатися за телефонами: 700-35-79 , 066-189-00-97, - або за адресою нашого центру: вул. Пушкінська 62.

Кількість місць в групі обмежена, так що поспішайте!

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика