Центр культури і мистецтва запрошує на цикл майстер-класів з виготовлення японських кульок темарі | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Центр культури і мистецтва запрошує на цикл майстер-класів з виготовлення японських кульок темарі

temariТемарі – японський вид рукоділля з тисячолітньою історією. М'ячики з тканини, якими гралися діти, стали спочатку забавою самураїв, а потім – розвагою придворних дам. Саме вони і перетворили таку просту річ, як м'яч, на витвір мистецтва.

Давнє японське мистецтво вишитих куль-темарі переживає своє відродження. Багато його прихильників по всьому світу займаються створенням цих дивовижних творів декоративно-ужиткового мистецтва.

Будь-хто, хто хоч раз тримав у руках темарі, знає, яку чаруючу дію виробляє ця куля. Не дарма японці вважають його потужним оберегом і звертають особливу увагу на символіку вишитих візерунків.

Майстер-клас з темарі познайомить Вас з основами цієї східної техніки. Ви навчитеся робити основу, розмічати її, і вишиєте традиційний японський орнамент «Хризантема». Цей візерунок дуже доречний перед Новим роком, тому що в ньому закладено побажання довголіття та благополуччя.

Цього року на Вашій новорічній ялинці можуть виявитися унікальні прикраси. Їх можна покласти під ялинку, прикрасити ними новорічний стіл. І, звичайно ж, подарувати такі обереги близьким людям.

Докладна інформація та запис за телефонами: 063-497-25-90, 700-35-79.

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика