Харківські діти виготовили та відправили бійцям АТО паперових янголоів-охоронців | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

Харківські діти виготовили та відправили бійцям АТО паперових янголоів-охоронців

Не лише витинанки, а й малюнки підготували харківські діти для воїнів9 грудня 2014 року в рамках акції «Підтримай героя – подаруй оберіг» у стінах обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбувся трьохгодинний марафон: під керівництвом майстра народної творчості Ірини Шегди пройшов майстер-клас з виготовлення витинанок «янголів-охоронців». Головними учасниками заходу стали учні спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з послабленим зором № 12, які зробили 40 паперових «янголяток».

Виготовлення витинанок - доволі кропіткий процесЦя подія була приурочена одразу до двох знакових дат: до Міжнародного дня інвалідів, що припав на 5 грудня, та до Дня збройних сил України, що відзначається 6 грудня. Ініціаторами цього майстер-класу стали харківські волонтерки Ганна Биндич та Оксана Степанова. Вони відзначили, що такі дитячі подарунки дуже важливі для наших воїнів на передовій: це додає впевненості, що тут, у тилу, їх підтримують та чекають.

«Всі готові обереги поїдуть до місця призначення вже наприкінці цього тижня: або на передову, або пораненим у шпиталь, разом із іншою волонтерською допомогою, – підкреслила завідувач відділу з дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва і виставкової діяльності Ганна Лівада.

Багато дітей на захід прийшли не з порожніми руками: окрім витинанок бійцям передадуть малюнки та віршики.

Майстер клас проходив під гаслом: «Бронежилет врятує якщо влучили, а оберіг захистить, – щоб не влучили!»

Довідка. Витинанка – давній різновид української народної творчості, який має традиції з 17-го століття. На складений навпіл або у декілька разів аркуш паперу наноситься контур майбутньої фігури янголу, птаха або сніжинки, по лініях вирізають та розгортають. Після виготовлення традиційно витинанки використовували в оздоблені інтер'єрів – печей, дитячих колисок, вікон тощо.

Відео з заходу можна переглянути тут

Майстер - клас у  фотогалереї

Фотографії з виставки

 
 

 

 

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика