50 миттєвостей Євромайдану очима харківського фотокореспондента Мстислава Чернова | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:

50 миттєвостей Євромайдану очима харківського фотокореспондента Мстислава Чернова

Maidan17 лютого 2015 р. у виставковій залі Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва творче об'єднання PhotoArt спільно із відділом декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності ХООМЦКМ відкрили виставку фотографій Мстислава Чернова «Майдан - мужність, воля та біль.

Як зазначила керівник управління культури ХОГА Наталія Плотник, ця виставка присвячена до Дня Героїв Небесної сотні, відзначення якого 20 лютого затверджено відповідним Указом Президента України.

В експозиції виставки представлено 50 фотознімків, які були зроблені за весь час буремних подій в центрі української столиці (із листопада 2013 року, до лютого 2014 р.). На світлинах зафіксовані всі етапи української революції – мирний студентський протест, протистояння на барикадах Грушевського та розстріл Небесної сотні.

Ключова особливість фотографій на виставці – відсутність назви. За словами одного з організаторів виставки Олексія Самойленка, це зроблено свідомо – для того, щоб кожен глядач міг сам визначити для себе, що він на ній бачить. Також він додав, що сам Мстислав був безпосереднім учасником подій на Майдані – жив у наметі, ходив на барикади і це допомогло йому передати всю атмосферу подій.

Самого автора світлин на виставці не було – він, як завжди, у гущині подій і зараз перебуває із робочим відрядженням із українськими військовими в зоні проведення АТО, співпрацюючи з виданням Associated press. Його фото відомі не лише в Україні, а й у світі – Мстислав Чернов працював для таких видань як LeMonde, DieZeit та багато інших.

Фотогалерея відкриття:

Відео з виставки

 

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика