Магія бісерного сяйва | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:

Магія бісерного сяйва

 DSC 0005

15 січня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва пройшло відкриття виставки з бісероплетіння «Магія бісерного сяйва». В експозиції представлені роботи учнів молодшої та старшої груп гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Бісерна флористика» Будинку культури смт Буди Харківського району, під керівництвом Осокіної Олени Ігорівни.

DSC 0008П’ять років назад, після реконструкції в сел. Буди відновив свою роботу Будинок культури. Першим там відкрили гурток бісероплетіння, який з першого дня своєї діяльності набув величезної популярності серед місцевого населення, як серед дітей, так і серед дорослих. На сьогоднішній день гурток налічує близько півсотні вихованців у віці від 8 до 75 років, причому гурток відвідують як дівчата, так і хлопці.

В даній експозиції вихованці представили свої роботи, які розповідають про шлях розвитку майстерності бісероплетіння від самісіньких основ до робіт професійного рівня. Це і прикраси, і флористичні композиції, і елементи декору, і аксесуари. Роботи виконані у різноманітних техніках, таких як мозаїчне плетіння, в'язання бісерних джгутів, вишивка бісером, створення бісерних прикрас в техніці вишивка бісером, голчасте плетіння, французьке плетіння, фігурне мозаїчне плетіння, ндебеле. На виставці представлено більше сотні експонатів. Серед них є роботи, визнані кращими на столичній виставці «Золоті руки майстрів» та на конкурсі в Америці «Колір і мода».

Також цього дня з метою встановлення відповідності художньо-технічного рівня гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Бісерна флористика» вимогам Положення про присвоєння (підтвердження) звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» була запрошена обласна атестаційна комісія. Серед присутніх на заході були: Плотнік Наталія Анатоліївна – заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА, начальник управління культури ХОДА; Левенко Ольга Миколаївна – головний спеціаліст відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму ХОДА; Пономаренко Вікторія Володимирівна – начальник відділу культури і туризму ХРДА; Кашурін Олександр Іванович – режисер молодіжного центру відділу культури і туризму ХРДА; Гордієнко Анатолій Петрович – методист відділу культури і туризму ХРДА; Казило Валентина Віталіївна – директор Будянського клубу та інші профільні фахівці. Всі присутні відзначили високий професійний рівень вихованців, приємний естетичний вигляд виробів та майстерність викладача.

Після засідання атестаційної комісії відбулось урочисте відкриття виставки. Із привітальним словом до присутніх звернулась Булаєнко Олена Іванівна, завідуюча відділом дослідження та відродження декоративно-прикладного мистецтва та виставкової діяльності. Гавриш DSC 0038Анна Анатоліївна, головний спеціаліст відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму ХОДА, подякувала керівнику гуртка, директору клубу та начальнику відділу культури ХРДА за підтримку творчого натхнення та допомогу в розвитку моральності та духовності населення. Також присутніх привітала начальник відділу культури ХРДА, Пономаренко Вікторія Володимирівна, подякувавши КЗ «ООМЦКМ» за надання приміщення для проведення виставки, завдяки чому більше людей мають можливість дізнатись про виставку та відвідати її.

Керівник гуртка, Осокіна Олена Ігорівна, в привітальному слові розповіла про себе та про свій творчий шлях, про історію створення та розвитку гуртка, зазначивши, що головною метою її діяльності є розкриття потенціалу кожного, хто прийшов на заняття, як дитини, так і дорослого, адже до гуртка запрошуються всі, хто вміє тримати голку та має бажання вчитись. Також всі присутні із задоволенням подивились слайди про діяльність гуртка та фільм про створення прикраси із бісеру.

Дана виставка зацікавить всіх бажаючих приєднатися до сучасного бісерного мистецтва, дасть змогу побачити традиційні вироби під іншим кутом зору.

Фотогалерея:

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика