«Слава України» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Слава України»

 13 copy

6 березня 2018 р. в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкрилась персональна виставка членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужених майстрів народної творчості України Тамари та Олександра Вакуленків «Слава України». Виставка – ювілейна. Майстри, готуючи виставку, мали за мету вкотре показати харків’янам незгасиму красу Петриківського декоративного розпису, продемонструвати результати свого творчого пошуку за останні роки.

Завдяки натхненній роботі Тамари та Олександра Петриківський розпис розвивається на Харківщині вже близько 35 років. В 2013 р. спільно з ООМЦКМ Тамара Вакуленко створила школу петриківського розпису в Харкові, яка має багато талановитих учнів.

Саме до цих талановитих учнів належать Альона Кічкина, Світлана Кошель і Людмила Лісунова, що брали слово на відкритті та вітали своїх вчителів. Вони дякували долі за зустріч, майстрам за – талант та співпрацю, що долучила їх до невичерпного джерела народного українського мистецтва. Особливо зворушило гостей щире привітання батьків Вакуленків від доньки Олесі Вакуленко. Ця дівчина – гідна спадкоємиця творчого тандему Тамари та Олександра. Вона вже й сама є визнаним на теренах України та за кордоном майстер, що працює техніками Петриківського розпису.

ЮНЕСКО охороняє Петриківський розпис як нематеріальну цінність всього людства. І це – привід кожного громадянина України пишатися своїми витоками та внеском українського народу до всесвітньої культурної скарбниці. Виставка «Слава України» є свідченням цього прекрасного історичного факту. В українського старовинного народного мистецтва великі перспективи розвитку, йому на багато років суджено розквітати та долучати людей до прекрасного та вічного.

Виставка працюватиме до 14 квітня 2018 року.

                                                                                             

1824 copy

14

17 1

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика