Читачас: Історії успішних людей про книжки, які вони читали в дитинстві | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження нематеріальної культурної спадщини та креативних індустрій

A+ R A-
Рейтинг статті:

Читачас: Історії успішних людей про книжки, які вони читали в дитинстві

 

IMG 1336 copy

 

16 квітня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва, в рамках 4-го фестивалю «Дитяча ПлощАРТка», відбувся цікавий захід «Читачас: Історії успішних людей про книжки, які вони читали в дитинстві». Він привабив не тільки дорослих, а й дітей. Маленькі слухачі стійко витримали двогодинний марафон презентацій і дуже уважно і захоплено спостерігали за виступами спікерів.

 

Захід проходив у вигляді публічної зустрічі різних людей з різним досвідом та світоглядом, які розповіли у форматі 20Х20* (Pecha Kucha) про дитячі книжки, що вразили їх дитячу уяву і вплинули на майбутнє життя.

 

IMG 1356

 

IMG 1302

 

IMG 1289

 

Чимось «Читачас» із його неформальними нетеатралізованими виступами спікерів був схожий на стендап-шоу. Однак головна ідея полягала у розкритті сенсу буття успішної людини через її дитячий досвід.

 

Спікерами ЧитаЧАСу у цьому році були: Анель Судакевич (громадська діячка), Олександр Григоров (сценарист), Ганна Сімоненко (журналістка), Михайло Ізюмський (бізнесмен), Світлана Охович (медійниця), Вікторія Преображенська (тренерка-просвітниця), Яна Зеленська (режисер).

 

__________________________

 

Формат 20х20: Печа-куча (яп. ペ チ ャ ク チ ャ, балаканина) − це методологія презентації коротких доповідей, спеціально обмежених за формою і тривалістю, на неформальних конференціях PechaKucha Nights. Виступаючий представляє доповідь − презентацію із 20 слайдів, кожен слайд демонструється 20 секунд, після чого автоматично змінюється на наступний. Таким чином тривалість доповіді обмежена 6 хвилинами 40 секундами або 6 хвилинами. Доповіді слідують одна за іншою. Кількість доповідей зазвичай варіюється від 8 до 12.

 

Сховати метелика