Гран-прі конкурсу читців „Вічне слово Кобзаря” отримав тезка великого поета Тарас Ладика | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 10 шт. )

Гран-прі конкурсу читців „Вічне слово Кобзаря” отримав тезка великого поета Тарас Ладика

Тарас ЛадикУчень Нововодолазького ліцею 13-річний Тарас Ладика став переможцем 7-го обласного конкурсу читців „Вічне слово Кобзаря", що відбувся 20 квітня у обласному центрі культури та мистецтва. Хлопець прочитав два вірши: „Мене ім'ям Тараса нарекли" та „А книги пахнуть".

Писати вірші він навчається у літературній студії. Там же йому привили любов до творчості Кобзаря.

„Тарас Григорович, думаю, не лише мій улюблений поет, але й улюблений поет усіх українців. Недарма його кличуть батьком України, бо саме його творчою діяльністю було започатковано ідеї незалежності України, які зараз і втілюються у життя", - розмірковує юний Тарас.

Каже, що до конкурсу готувався наполегливо: відпрацьовував акторську майстерність, щоб добре виступити перед журі.

Володар гран-прі та члени журі„Напередодні конкурсу я дуже хвилювався, що забуду якісь слова. Але, дякувати Богові, нічого не забув, все розповів як слід", - каже володар гран-прі.

Але з літературною або акторською діяльністю Тарас Ладика своє майбутнє не пов'язує. Каже, що хоче піти по родинній професійній стежині: у нього і мама, і тато, і дядько – лікарі.

„Хочу бути лікарем, бо це людина, що допомагає іншим людям. А, як йшлося у віршах Шевченка, люди – це квіти України, тому потрібно їм допомагати. Хочу допомагати своїм землякам", - так мотивує свій вибір малий філософ.

Голова журі Ангелина Філіпова„Хлопчик абсолютно незвичайний, він не такий, як усі, - ділиться враженнями голова журі заслужена артистка Молдови, актриса Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. О. С. Пушкіна Ангеліна Філіпова. – Ті члени журі, що добре знаються у поезії, дуже серйозно аналізували вірші Тараса Ладики і визнали, що у нього дуже великі здібності. Дуже цікаво, що такий молодий хлопець мислить такими категоріями. Нам дуже хотілося його заохотити, щоб він не кидав цієї справи, щоб він знав, що професіонали добре оцінюють його твори. Взагалі мене особисто вразила велика кількість представників молоді, що читають і самі пишуть вірші, і добре це роблять. Я тут побачила декілька чоловік, яким сказала, що у них неабиякі акторські здібності, і щоб вони вступали до театрального".

У конкурсі взяло участь багато молодих людей, що пишуть віршіКонкурсанти змагалися у двох вікових категоріях: діти до 16 років та дорослі з 17 років. У конкурсі брали участь 38 чоловік з 19 районів та 4 міст Харківської області. Конкурсна програма передбачала 2 номінації: «Виконавець» і «Автор». У номінації «Виконавець» потрібно було прочитати один вірш або твір-прозу з творчості Т.Г. Шевченка (або вірш про Шевченка) та другий вірш – на вибір конкурсанта. У номінації «Автор» виконували один вірш на вільну тему, другий – присвячений Т. Г. Шевченку. Критеріями оцінювання були: художній рівень твору та його виконання, майстерність та самобутність виконання.

Всіх учасників конкурсу нагороджено Подякою та пам'ятними сувенірами. Лауреатів (гран-прі, 1-е, 2-е, 3-тє місця в обох вікових категоріях) нагороджено дипломами та призами. Всі лауреати запрошуються взяти участь у Всеукраїнському літературно-мистецькому святі «В сім'ї вольній, новій...» 22 травня 2012 року (м. Харків).

Організатори конкурсу – ОКЗ «Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Сховати метелика