Звіт самодіяльного народного вокально-естрадного гурту "Антракт" Новоосинівського СБК, 27.04.2013 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Звіт самодіяльного народного вокально-естрадного гурту "Антракт" Новоосинівського СБК, 27.04.2013

І н ф о р м а ц і я
про проведення творчого звіту самодіяльного народного
вокально-естрадного гурту «Антракт»
Новоосинівського сільського Будинку культури
Куп´янського району

27 квітня 2013 р. у Новоосинівському будинку культури Куп´янського району відбувся творчий звіт самодіяльного народного вокально-естрадного гурту «Антракт» (керівник Серпокрил В.В.) на підтвердження почесного звання «народний».

Звіт приймала обласна атестаційна комісія у складі :

Стецюк Валентина Олексіївна - головний спеціаліст відділу культури, мистецтв та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації;
Мякіннікова Любов Миколаївна – заступник директора з культурно-просвітницької та творчої роботи Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заступник голови атестаційної комісії;
Чайка Ельвіра Миколаївна - завідувач відділу культурно-просвітницької роботи та організації дозвілля Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, секретар комісії.

А також на звітному концерті був присутній :
Гейко Володимир Володимирович - провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, керівник ансамблю
народної музики «Ярмарок».

Гурт «Антракт» був створений у 1980 році як вокально-інструментальний ансамбль. Керівник колективу Серпокрил Володимир Васильович протягом 33-х років існування колективу, працював на різних керівних посадах : завідувачем сільського клубу, начальником районного відділу культури, головою селищної ради, але колектив не залишав. Змінювались учасники, змінювався репертуар, але не змінним був керівник.

«Антракт» постійно бере участь у культурно-мистецьких заходах району, області, України. У регіональних конкурсах «Жива вода» і «Золота осінь» солісти колективу займають почесні 1 та 2 місця.

Програма звітного концерту складалась з 23 номерів і виконувалась різними складами ансамблю. В основному складі гурту сім виконавців різного віку, у колективові-супутнику – шість учнів 3-9 класів.

У виконанні «Антракту» прозвучали популярні пісні з репертуарів відомих авторів та виконавців : віа «Пламя» («Бродячие артисты), «Пісняри» («Крик птицы»), «ВІА ГРА» («Безответно»), «Волшебники двора» («А закаты алые»), «Інь-Янь» («В созвездии танцующей любви»), О.Пекун і гурту «Гетьман» («Козачка») Г,Кричевського («Встречайте нас»), А.Приходько («Между нами небо»), Н.Бучинської («Грешная любов», «Не забудь»), Д.Гурцкої («Ангели надежды»), а також українська народна пісня «Три гички» і «Пісня солов'їна» Г.Піскарьова.

У програмі концерту використані різні виконавські форми : соло, дуети, тріо, квартети. В.Серпокрил виконав пісню з репертуару І.Бобула «Вже осінь» та надзвичайно проникливо В.Хурсенко «Тато,тато», М.Ліхтін - пісню К.Меладзе «Детка», А.Титаренко – попурі українських пісень з репертуару М.Нітіч. Дуети у складі : М.Ліхтін, А.Титаренко виконали пісню П.Дмитриченка «Збережи мене», І.Колісник, А.Ліхотоп - «Конь» з репертуару Пелагеї, тріо у складі : І.Колісник, А.Титаренко, Л.Ліхотоп – «Тече вода» з репертуару К.Бужинської , В.Серпокрил, І.Оніщенко, Л.Ліхотоп « «Білі черемхи» з репертуару В.Павліка, квартет у складі В.Серпокрил, І.Оніщенко, А.Титаренко, А.Колісник «Не забудь» з репертуару Н.Бучинської та інші.

За умовами Пложення про «Народний» («Зразковий») колектив, було виконано ансамблем твір акапела «Що то за пташка...». Виконання було чистим, виразним, як і усе інше, на високому рівні.

Дитячий колектив-супутник у складі шістьох дівчат виконав пісні «Мама ждет меня домой» і «Діна».

У програмі концерту брали участь і інші творчі колективи, а саме учасники спортивної школи «Металург», хореографічного колективу «Салон Данс» і пара бального танцю. Вони органічно доповнювали виступи «Антракту» супроводжуючими танцями окремих номерів та своїми хореографічнимиі спортивними виступами.

Творчий звіт вокально-естрадного гурту пройшов на високому організаційно-художньому рівні при повній залі односельців і гостей.

На концерті були присутні : голова Куп´янської районної державної адміністрації Ківшар Г.В. , голова районної ради Чернова С.П.,
депутат районної ради, генеральний директор СТОВ «Надія» Садовський С.М., депутат районної ради, директор СТОВ «Мрія» Головко А.М., начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Користіна І.В., інші представники райдержадміністрації та інших селищних рад, а також директор районного організаційно-методичного центру Герасименко Л.І.

Голова райдержадміністрації Ківшар Г.В. привітав колектив з 25- літтям від дня присвоєння почесного звання і вручив членам колективу і тим хто з ними упродовж цих років співпрацював (Герасименко Л.І., Чайці Е.М.) пам´ятні медалі.

Члени атестаційної комісії Стеценко В.О. і Мякіннікова Л.М. привітали колектив з успішним виступом і оголосили рішення комісії рекомендувати Колегії Департаменту культури і туризму підтвердити самодіяльному вокально-естрадному гурту «Антракт» Новоосинівського БК Купянського району почесне звання «народний».

 

Сховати метелика