Ювілейний концерт дитячого хореографічного колективу «Надія» Богодухівського РБК, 3.04.2015 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Ювілейний концерт дитячого хореографічного колективу «Надія» Богодухівського РБК, 3.04.2015

01

   3 квітня  2015 року на сцені Богодухівського районного будинку культури відбувся ювілейний концерт дитячого зразкового хореографічного колективу «Надія» (художній керівник і постановник Педан Надія Петрівна) під назвою «Гортаючи сторінки фотоальбому».

   Це була хвилююча і надзвичайна подія для колективу, святкування свого 10-річчя. Справжня окраса усіх концертів та масових заходів у місті та районі - танцювальний ансамбль «Надія», який об'єднав дітей віком від 3 до 17 років і сьогодні налічує 140 учасників, діє у Богодухівському РБК з 2005 року. Ініціатором створення колективу і незмінним його керівником є випускниця відділення хореографії Харківської державної академії культури Педан Надія Петрівна. У 2012 році до керівництва ансамблем приєдналася Рідкокаша Юлія Олександрівна. Завдячуючи постійному пошуку, наполегливості та енергії своїх молодих наставниць, колектив живе змістовним творчим життям, з кожним роком виростає його виконавська майстерність. До його репертуару входять як народні танці, так і сучасні хореографічні композиції. Вихованці хореографічного ансамблю «Надія» успішно демонструють свою майстерність на різноманітних міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних фестивалях та конкурсах, отримують високі нагороди за вагомий  внесок у розвиток самодіяльного хореографічного мистецтва.

   Святковий концерт складався з 21 номера суто естрадної і народної направленості, загальною тривалістю дві години. Концертну програму відкрила танцювальна візитівка «Хай живе Надія». Усі присутні у глядацькому залі – і почесні гості, і вірні друзі, і близькі дітлахів - палко вболівали та підтримували танцюристів і були цілковито захоплені виступами різновікових груп колективу. Особливо схвально зустрічали наступні номери: «Веселі гуси», «Хто в домі господар?», «Плескач», «Мав я раз дівчиноньку», «Малюки - дракончики», «Оркестр», «Парубоцькі викрутаси», «Чарівна скрипка», «Пламя», «Злиття стихій», «Ми маленькі діти», «Эх, яблучко». Здавалося, глядачам надали дивовижну можливість перегортати сторінки фотоальбому, кожна з яких являє собою теплий спогад з творчого життя колективу.

   Не залишились осторонь свята і випускники колективу, які отримали пам'ятні медалі з емблемою ансамблю і надписом – «Випускник». Деякі з них спеціально на ювілей своєї мистецької родини привезли красиві авторські постановки, інші - активно сприяли яскраво-ігровому оформленню презентацій концертних номерів, як то Анастасія Рубцова, яка в якості ведучої творчого вечора майстерно виконала роль Мері Попінс поруч із «неслухняними дітлахами» - Олександрою Грищенко та Марією Калініченко.

   На ювілейний концерт «Надії» з побажаннями подальшого злету юним танцюристам, а керівнику – творчої наснаги та цілеспрямованостізавітала почесна делегація, до якої увійшли: Шаров Володимир Анатолійович - голова Богодухівської Районної державної адміністрації; Зирянова Валентина Вікторівна -  радник голови Районної державної  адміністрації; Олексенко Наталія Іванівна - міський голова; Церковна Наталія Григорівна -  директор Районного будинку культури; Попов Дмитро Олегович - провідний методист з хореографічного жанру Харківського обласного організаційно – методичного центру культури і мистецтва. Шановані гості свята та авторитетні професіонали відзначили, що за 10 років існування колективу його керівництвом проведена величезна організаційно-постановча, педагогічно-виховна робота, підібрана різноманітна репертуарна програма, створені чудові номери та оригінальні сценічні костюми, усі учасники отримали гарну технічну підготовку, достатню виконавську майстерність та неповторний артистичний стиль.

   Особисто привітати Надію Педан з ювілеєм створеного нею колективу приїхала Людмила Семенівна Семенченко (Михлюк), керівник хореографічного ансамблю «Подоляночка» Центру дитячої та юнацької творчості м. Гайворона Кіровоградської області, в якому навчалася сама Надія. Художньо-сценічний подарунок ювілярам підготував вокальний гурт «Каприз» Богодухівського РБК (керівник - О. Михайлюченко), а вдячні та щасливо-задоволені батьки на під кінець концертного вечора презентували величезний і смачний торт.

   Ще раз вітаємо дитячий зразковий хореографічний колектив «Надія» з ювілейною десятою річницею творчої діяльності та щиро бажаємо невичерпного натхнення, нових яскравих постановок, увічливих шанувальників і вірних люблячих друзів.

Фотогалерея концерту:

Сховати метелика