Звіт аматорського хорового колективу «Іскра» Валківського РНД „Іскра",18.06.2013 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Звіт аматорського хорового колективу «Іскра» Валківського РНД „Іскра",18.06.2013

18 червня 2013 року в актовій залі Валківської районної ради відбувся творчий звіт аматорського народного жіночого хорового колективу Валківського районного народного дому „Іскра" на підтвердження звання «народний».

Звітний концерт складався з трьох відділень.

У першому відділенні були представлені хорові твори : Б.Котюка „Ми живем для добра", І.Тищенка „Нам хочеться жить і любить", „У злагоді живіть", В.Шаповаленка „Не мовчать обеліски", В.Кононенка „За тобою", українська народна пісня в обробці Б.Леонтовича „Ой, сивая зозуленька", О.Сандлера „Вишиванка".

У другому відділенні концерту хор виконав пісні „Зацвіли черешні" (муз. М.Стефанишина), „Намистечко"(муз. В.Тилика), „Черешня-вишня" (муз.І.Тищенка), „Біля криниці" , Добрий вечір, вечоре" (муз. А.Пушкаренка), „Тихо над річкою" (муз. П.Батюка), „Усі ми прагнемо любові".

У третьому відділенні концерту прозвучали : „Под луной золотой" і „Жито мати" в обробці А.Тібора, українська народна пісня на музику М.Стефанишина „Ой, у полі три тополі", українська народна пісня в обробці Ю.Бєсєди „Ой, на горі дощ іде", українська народна пісня „Чом, чом не прийшов" та „Любіть Україну".

Акапела були виконані: українська народна пісня в обробці Б.Леонтовича „Ой, сивая зозуленька» та М.Стефанишина «Ой у полі три тополі».

Є у колективі і малі форми вокального мистецтва такі, як соло, дует, тріо. Тріо „Три сестри" у складі Людмили Юнацької, Валентини Клочко та Ольги Цибулько. У їх виконанні прозвучала пісня „Моя рідня".

Солістка хору Тетяна Кулик виконала пісню „Ах, какие слова!", а Вікторія Бондар – романс „Снова ветка качнулась".

Між відділеннями, поки учасниці хору змінювали концертне вбрання (усього три комплекти костюмів), з успіхом відбувався виступ учасників вокально-інструментального ансамблю „Стожари" у складі Леоніда Іллющенка та Олександра Кабанцова, які подарували жінкам пісню „Дружина" та заспівали „А вже осінь прийшла у мій сад". Галина Мельниченко прочитала гуморески. На екрані були показані фрагменти з творчого життя колективу.

По завершенні програми колектив привітали: перший заступник голови Валківської райдержадміністрації Оноша Віталій Петрович, секретар міської ради Антоніна Кривич, голова жіночої ради Зоя Миргород, начальник відділу культури і туризму Валентина Шевченко. Учасницям і керівнику колективу подарували квіти. Від атестаційної комісії Любов Мякіннікова поздоровила учасників концерту, що пройшов на високому організаційному і творчому рівні, з успішним виступом.

Хор заспівав „Многая літа" і глядачі, які були запрошені до зали Валківської районної ради, аплодували стоячи.

Програма творчого звіту була цікавою і різноманітною. Виконання хорових творів звучало багатоголосо і чисто.

Враховуючи, що колектив працює стабільно майже 20 років, його добре знають і люблять на Валківщині, він постійно бере участь у заходах району, області, виїздив з концертами на Львівщину, має багатий репертуар, чудові концертні костюми, члени обласної атестаційної комісії рекомендуватимуть колегії Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації підтвердити звання «народний» аматорському жіночому хоровому колективу Валківського районного народного дому „Іскра".

На творчому звіті були присутні члени обласної атестаційної комісії:

Л.М. Мякіннікова – заступник директора з культурно-просвітницької та творчої роботи ООМЦКМ;

С.С. Кобзєв – хормейстер, викладач - методист вищої категорії Харківського училища культури;

Е.М.Чайка – завідувач відділу культурно-просвітницької роботи та організації дозвілля ООМЦКМ,

а також методист вищої категорії, викладач хорових дисциплін Харківського училища культури О.О. Кобзєва та провідний методист з вокально-хорового жанру ООМЦКМ О.О. Бондар.

Сховати метелика