Харьковский областной организационно-методический центр культуры и искусства

logo

Основні культурно-мистецькі заходи КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва» на  2019 рік

dovgenkofest

Новое в виртуальной галерее

Новая фотогалерея Центра

Ближайшие события

Нет событий

Календарь событий

Сентябрь 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Все материалы на данном сайте предназначены исключительно для ознакомления без целей коммерческого использования.
Разработка и сопровождение сайта: AnisLogo
Перепечатка публикаций разрешается только при размещении прямой ссылки на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваРусский языкEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статьи:
( 1 шт. )

Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

E-mail Печать
Статья без перевода

Чим хата багата, тим і гостям рада!
Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

Хочемо поділитися з відвідувачами нашого розділу фотографіями чудових кулінарних фантазій учасників фольклорних заходів, що відбулися протягом останніх двох років на Слобожанщині: фольклорного свята „Масляна у Коропових Хуторах" (місце проведення - Зміївський район, 2010 р.) та Етнофестивалю „Печенізьке поле"(смт Печеніги, 2011 р.). На цих фестивалях, окрім концертних виступів, відбулися конкурси кулінарних виробів, традиційних для цього періоду. Райони-учасники свята „Масляна" отримали завдання заповнити форму великого млина (розміром приблизно 1 метр у діаметрі) варениками та млинцями, а під час проведення „Печенізького поля" подібні ж змагання проводилися з пирогами. Як і завжди, до виконання конкурсних завдань наші сільські культпрацівники підійшли з неймовірною винахідливістю. Погляньте, як чудово в „експонатах" переплелися традиційних підхід та сучасні фантазії.

Зверніть увагу на традиційне у виготовленні цих страв: весільні шишки, короваї, як і в давнину, прикрашені „квіточками", „кісками" з тіста та калиною; вареники розміром не менш ніж кулак та приготовлені „на пару", а не зварені у воді; пироги відповідного солідного розміру, щиплені по різному залежно від начиння. А поряд – сучасні теми: пиріжкові чебурашка та „ріг достатку"; яскраві барвники та ікра, використання сюжетних композицій. Дуже мило виглядають дворічанський млин-сонечко з гречаної каші та томатів, прикрашений апельсиновими губками та барвінківський „млин-козак" з цибулевими вусами.

Може, хто захоче повторити ці витівки на своїй кухні, бажаємо кулінарного натхнення!

ЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофото

e-max.it: your social media marketing partner