м. Балаклія Харківської області, 24 березня 2011 р. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

м. Балаклія Харківської області, 24 березня 2011 р.

Експедиційний виїзд до м. Балаклія Харківської області

Експедиційний звіт Лук'янець Г.В.

24 березня 2011 р.  я мала можливість виїхати нам один день в Балаклію для запису фольклорного гурту „Стежина" Районного будинку культури, яким керує відомий місцевий збирач, методист РБК, ще й талановита співачка  Галина Григорівна Кравченко.

alt 

Запису здійснено у приміщенні РБК, де на мене гостинно чекали не тільки учасники, а й накритий стіл. За три години спілкування записано майже 30 пісень, деякі з них в різних варіантах виконання. Саме тут я вперше випробувала свій новий рекордер (Linear PCMrekorderLS), технічним результатом запису майже задоволена. „Стежина" є типовим клубним колективом, який  охоче виступає на різноманітних місцевих святах. Відповідно – в „активі" більше жартівливі пісні, романси, календарні твори згадувалися не без проблем.

Гурт у виконавському плані неоднорідний, є співаки, які тільки підспівують, і не дуже гарно знають пісні. При такій якості запису це дуже „добре" чути в записаних файлах. Найкраще співає сам керівник – Галина Григорівна, яка, хоч і вихована в „хоровій народній" манері, має особливий хист та велику любов до виконання рідних для неї старовинних балаклійських мелодій. Її м'який тембр особливо гарно звучить у ліричних піснях; три зразки у її виконанні (2 весільні та ліричну) можна послухати у розділі "Фонотека".

Загалом серед записаного переважала лірика, зафіксовані також колядки, щедрівки, весільні, останні, на жаль, добре знає тільки сама Галина Григорівна.

Копію диску із записом та фотографіями я згодом передала учасникам колективу на пам'ять.

Сховати метелика